Sastojci:
- 100 gr margarina
- 50 gr prah šećera
- 1 vanil šećer
- na vrh noža soli
- 120gr brašna
- 100 gr suvih šljiva bez koštica
- 0,5 dl ruma
- 200 gr čokolade
- 50 gr badema
Priprema: Penasto izmiksati margarin sa prah šećerom, pa dodati vanil šećer i so. Dodati brašno pa umesiti testo, obložiti ga folijom i staviti u frižider 1 h. Oklagijom razvaljati testo debljine 3 mm. I modlom vaditi krugove prečnika oko 4 cm. Poredjati ih u podmazan pleh i peći na 200 C oko 10 minuta, pa ostaviti da se hlade. Suve šljive iseckati sitno i pomešati sa rumom, pa na svaki kolačić staviti malu gomilicu. Otopiti čokoladu na pari pa sve kolače preliti i ostaviti da se dobro ohlade. Na vrh svakog staviti po jedan badem.
Recept je poslala naša čitateljka Dušanka Manojlović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.