Sastojci:

  • 100 gr margarina 
  • 50 gr prah šećera 
  • 1 vanil šećer 
  • na vrh noža soli 
  • 120gr brašna 
  • 100 gr suvih šljiva bez koštica 
  • 0,5 dl ruma 
  • 200 gr čokolade 
  • 50 gr badema 

Priprema: Penasto izmiksati margarin sa prah šećerom, pa dodati vanil šećer i so. Dodati brašno pa umesiti testo, obložiti ga folijom i staviti u frižider 1 h. Oklagijom razvaljati testo debljine 3 mm. I modlom vaditi krugove prečnika oko 4 cm. Poredjati ih u podmazan pleh i peći na 200 C oko 10 minuta, pa ostaviti da se hlade. Suve šljive iseckati sitno i pomešati sa rumom, pa na svaki kolačić staviti malu gomilicu. Otopiti čokoladu na pari pa sve kolače preliti i ostaviti da se dobro ohlade. Na vrh svakog staviti po jedan badem.

Recept je poslala naša čitateljka Dušanka Manojlović. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.