Ana Gligorijević, voditeljka emisije Info top na TV Pink 3, više voli kada drugi kuvaju, a najviše uživa u ukusu omiljene čokoladne torte.

U svojoj dvanaest godina dugoj karijeri Ana je uglavnom preskakala doručak, a danas joj je on najvažniji obrok. Kada je pre godinu dana počala da vodi jutarnje vesti u 6 sati na TV Pink 3, osetila je koliko je teško izgurati dan bez doručka, pa ga više ne preskače.

Voli da jede laganu hranu, jela s piletinom, razne vrste salata, testeninu… Ne prija joj masna i teška hrana. Nije gurman a nije ni preterano otvorena za nove ukuse, već uglavnom jede zato što je krajnje vreme. Više voli kada neko drugi kuva, a priznaje da u kuhinji ne provodi mnogo vremena već samo onoliko koliko je neophodno.

Trudi se da dan organizuje tako da u većem delu dana radi ono što više voli. Najdraže joj je da jede u krugu dragih i bliskih osoba. U njenoj porodici je negovana tradicija zajedničkog (barem nedeljnog) ručka, pa se ona prenosi na Aninog trogodišnjeg sina Stefana.

Na pitanje koji ukus najviše voli, Ana nam je odgovorila:

"Posebno mi prija ukus čokolade bez koje ne mogu da zamislim dan, a veoma često ni noć. Zato sam odlučila da sa čitaocima Lise podelim recep za moju omiljenu čokoladnu tortu, u čijem će ukusu neizmerno uživati."

Anina čokoladna torta

Sastojci:

Za biskvit:

  • 3 jajeta
  • 150 g mlevenih oraha
  • vanillin-šećer
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika brašna
  • 4 kašike kakaoa

Za fil:

  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g margarina
  • 3 jajeta
  • 2 čokoladna pudinga
  • ½ l mleka
  • 4 štangle crne čokolade

Priprema: Umutite odvojeno belanca i šećer, zatim dodajte žumanca i kašiku vrele vode. Isključite mikser pa dodajte brašno, kakao i orahe muteći najmanjom brzinom. Ispecite biskvit u velikom četvrtastom plehu, pa ga popreko presecite na dva dela. Skuvajte puding u ½ litre mleka. Kada se prohladi, dodajte dobro umućen margarin s prah-šećerom, jaja i istopljenu čokoladu I sve dobro sjedinite. Nafilujte tortu i ukrasite je po želji.

Vesna Stanimirović