Sastojci:
Za kore:
- 25 belanaca
- 25 kašika šećera
- 600gr mlevenih oraha
- Za fil:
- 25 žumanaca
- 25 kašika šećera
- 2 vanilin šećera
- 250 gr putera
- 350gr čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutiti 5 belanca u čvrst sneg pa dodati 5 kašika šećera.
Zatim lagano umešati 120 grama mlevenih oraha i koru peći na 180 stepeni 20 minuta. Na ovaj način ispeći još 4 kore (ukupno pet kora).
Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom – mutiti mikserom dok se ne dobije fina smesa i skuvati na pari.
Kad fil od žumanaca počne da se zgušnjava, dodati čokoladu i neprekidno mešati.
U hladjen fil dodati 250gr umućenog putera, filovati kore i ukrasiti po želji.
Recept je poslala naša čitateljka Dijana Popović na Lisin kulinarski izazov 2014. godine! Više o njemu, pročitajte ovde.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.