- Sastojci:
- 600 g mlevenog mesa
- jaje
- kifla ili deblje parče hleba od juče
- 1,25 dl mleka
- ½ vezice bosiljka
- 2 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- so, biber, kašika origana
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1,5 dl slatkog crnog vina
- 600 g paradajza u komadima iz konzerve
- 125 g mocarele
Priprema:
Hleb potopite u mleko. Iseckajte bosiljak. Naseckajte crni i beli luk.
Iscedite hleb, pa ga pomešajte s mesom, dodajte polovinu belog luka, so i biber i umešajte jaje.
Vlažnim rukama formirajte loptice i ispržite ih na dobro zagrejanom ulju.
Crni luk i preostalu količinu belog luka prodinstajte na masnoći, pa dodajte vino.
Ostavite sos da se ukuva toliko da mu se količina prepolovi.
Dodajte paradajz, origano, so i biber. Kuvajte još desetak minuta.
Poređajte ćufte u vatrostalnu posudu, oko njih stavite komadiće mocarele, prelijte sosom od paradajza i zapecite u rerni.
Poslužite s krompir-pireom.
Vreme pripreme: 50 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka