Sastojci:
- 600 g brašna
- 1 paketić kvasca
- 1 kašika šećera
- 1,5 dl mleka
- 2 narandže
- malo rendane kore od narandže
- 2 jaja
- za prženje ulje
- za posipanje šećer u prahu
Priprema: U mlako mleko rastvorite kvasac i šećer. U drugi sud prosejte brašno, dodajte nadošlii kvasc, so, sok i malo rendane kore od narandže, jaja i zamesite testo. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da se udvostuči. Nadošlo testo premesite, razvijte oklagijom na debljine 1 cm i vadite čašom krugove. U zagrejano ulje pržite krofne sa obe strane da porumene. Gotove krofne vadite na salveti da upiju višak masnoće. Pospite šećerom u prahu i poslužite sa džemom i kafom... Prijatno.
Vreme pripreme: 90 minuta.
Recept je poslala naša čitateljka Adilja Hodža. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka