Sastojci:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 100 gr margarina
  • 2 jajeta
  • 1 dl ulja
  • 1 kašičica šećera, malo soli
  • 1 paketić kvasca
  • 2 pune kašike kakaa
  • 2 dl mleka

Za preliv:

  • 6 kašika šećera
  • 2,5 dl vode

Priprema: Kvasac rastvorite u mlako mleko sa kašičicom šećera. Dodajte prosejano brašno, malo soli, ulje, omekšali margarin i zamesite testo. Testo podelite na dva dela, u jedan stavite kakao i dobro izmešajte, a drugi ostavite beo. Ostavite testo na toplom da se udvostruči. Pojedninačno razmesite testo i razvijte oklagijom na iste veličine i poklopite jednu preko druge. Isecite testo nožem na trouglove – što više trouglova (koliko obim testa dozvoljava).

Od trouglova oblikujte kiflice. Kiflice poređajte u tepsiju namazanu uljem i ostavite da još malo odstoje. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene.

Sirup: Vodu i šećer pomešajte i pustite da provri. Vrućim sirupom prelijte pečene i malo prohlađene kiflice.

Recept je poslala naša čitateljka Adilja Hodža. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.