Sastojci:
Za testo:
- 500 g brašna
- 100 gr margarina
- 2 jajeta
- 1 dl ulja
- 1 kašičica šećera, malo soli
- 1 paketić kvasca
- 2 pune kašike kakaa
- 2 dl mleka
Za preliv:
- 6 kašika šećera
- 2,5 dl vode
Priprema: Kvasac rastvorite u mlako mleko sa kašičicom šećera. Dodajte prosejano brašno, malo soli, ulje, omekšali margarin i zamesite testo. Testo podelite na dva dela, u jedan stavite kakao i dobro izmešajte, a drugi ostavite beo. Ostavite testo na toplom da se udvostruči. Pojedninačno razmesite testo i razvijte oklagijom na iste veličine i poklopite jednu preko druge. Isecite testo nožem na trouglove – što više trouglova (koliko obim testa dozvoljava).
Od trouglova oblikujte kiflice. Kiflice poređajte u tepsiju namazanu uljem i ostavite da još malo odstoje. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok ne porumene.
Sirup: Vodu i šećer pomešajte i pustite da provri. Vrućim sirupom prelijte pečene i malo prohlađene kiflice.
Recept je poslala naša čitateljka Adilja Hodža. Zahvaljujemo joj se i pozivamo vas da ga lajkujete na našoj Fejsbuk stranici, kao i da učestvujete i sami u Lisinom kulinarskom izazovu! Više o njemu, pročitajte ovde.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka