- Sastojci:
- Za testo:
- 1 kg brašna
- so
- kockica kvasca
- malo mleka
- 2 jajeta
- Fil:
- 1/2 kg spanaća
- ulje
- brašno
- 1/2 šolje mleka
- 1-2 čena beli luk
- jaje
Priprema: Spanać dobro očistite i operite, pa ga obarite u slanoj vodi. Ocedite ga i sitno iseckajte. Napravite gušću zapršku s belim lukom, dodajte spanać, promešajte, nalijte mlekom i pustite da se prokuva. Na kraju dodajte jedno umućeno jaje.
Zamesite testo od brašna, kvasca, mleka, 2 jajeta i malo soli. Testo treba da bude kao za krofne. Kad naraste, razvijte ga oklagijom na debljinu prsta i modlom vadite veće krugove. Na svaki krug stavite fil od spanaća, preklopite ga i pržite na vrelom ulju. Služite dok su tople, s kiselim mlekom.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.