• Sastojci:
  • Za testo:
  • 1 kg brašna
  • so
  • kockica kvasca
  • malo mleka
  • 2 jajeta
  • Fil:
  • 1/2 kg spanaća
  • ulje
  • brašno
  • 1/2 šolje mleka
  • 1-2 čena beli luk
  • jaje

Priprema: Spanać dobro očistite i operite, pa ga obarite u slanoj vodi. Ocedite ga i sitno iseckajte. Napravite gušću zapršku s belim lukom, dodajte spanać, promešajte, nalijte mlekom i pustite da se prokuva. Na kraju dodajte jedno umućeno jaje.

Zamesite testo od brašna, kvasca, mleka, 2 jajeta i malo soli. Testo treba da bude kao za krofne. Kad naraste, razvijte ga oklagijom na debljinu prsta i modlom vadite veće krugove. Na svaki krug stavite fil od spanaća, preklopite ga i pržite na vrelom ulju. Služite dok su tople, s kiselim mlekom.

Recepte piše: Milja Lukić