Još je samo nekoliko sati ostalo do početka prvog polufinala takmičenja "Pesma Evrovizije" u Torinu, u Italiji, pa se svi već utrkuju u prognozama ko su favoriti ovogodišnjeg takmičenja.

Konstrakta nastupa druge polufinalne večeri koja će biti održana 12. maja, a večeras ćemo videti predstavnike sledećih 17 zemalja: Albanija, Letonija, Litvanija, Švajcarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Holandija, Moldova, Portugal, Hrvatska, Danska, Austrija, Island i Grčka.

Dakle, od država u regionu, u prvom polufinalu takmiči se Hrvatska, a u drugom polufinalu Severna Makedonija i Crna Gora.

Najveće šanse za prolazak u finale večeras ima Ukrajina, kojoj prognoziraju i pobedu na ovogodišnjoj Evroviziji. Kaluš Orkestar sa pesmom "Stefanija" meša moderni rep sa narodnom ukrajinskom muzikom. Podsetimo, Ukrajina je osvojila prvo mesto na Evroviziji 2016. godine, tako da se ovo takmičenje održalo naredne godine u Kijevu.

kalus evrovizija
Profimedia 

Grčka se veoma dobro kotira na evrovizijskim kladionicama. Amandu Georgiadi Tenfjord hvale zbog pesme pune emocija, glasa, krhkog izgleda a snažnog nastupa na sceni i vizuelnog efekta.

Nežna plavuša pod tajanstvenim imenom S10 (izgovara se "Es Tin", a dolazi od imena Stin den Holander) predstavljaće Holandiju koje je veliki favorit večeras. Ova 21-godišnja princeza holandskog popa pevaće na maternjem jeziku, a mnogi kažu da je on izuzetno muzikalan.

Njena pesma "De Diepte" prevodi se kao "dubina" ili "ambis", a Stin kaže da je od svoje četrnaeste godine patil od depresije i psihoza i konačno ih pobedila.

s10 evrovizija
Profimedia 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna