"Noći su mi prolazile bez sna. U glavi, kao da mi je sviralo deset rdio stanica odjednom, a danju sam se vukao do posla i tamo zurio u kompjuter čekajući da se vratim kući na kraju radnog vremena." Ovim rečima opisuje svoj strašan susret sa depresijom brat Kejt Midlton, Džejms.

Nije mogao da razgovara čak ni sa onima koje voli najviše - porodicom i najbližim prijateljima. Danas je uvek spreman da otvori dušu kako bi pomogao svima koje muče slični problemi. Jedan od razloga je i činjenica da se i Kejt i princ Vilijam angažuju kako oboleli od mentalnih bolesti ne bi više bili žigosani u društvu.

"Još u detinjstvu sam imao mnogo muka, patio sam od teške disleksije", objašnjava Džejms. Međutim, tek pre par godina mu je postavljena i dijagnoza poremećaja pažnje i tek tada je razumeo zašto nekad kuburi čak i sa jednostavnim poslovima.

Dzejms Midlton
Profimedia 

Sa druge strane, ima izuzetno originalne ideje, visoku kreativnost, emocionalni doživljaji su mu intenzivni. Teško mu je da popuni poresku prijavu, ali sa lakoćom sklapa nameštaj bez ikakvog uputstva.

Za Džejmsa su bile blagotvorne dve stvari - odlazak kod psihijatra i selidba iz grada na selo. Čak i Kejt mu se pridružila na nekim terapijskim sesijama. Danas je srećno oženjen i uživa gajeći pse, a šetnja kroz englesku prirodu mu je pravi melem za dušu.

Džejms Midlton
Profimedia 

"Psu možete reći svoje najcrnje misli i oni ih nikome neće odati. Kad emocije izlijete u te reči, doživećete olakšanje", kaže Džejms.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna