Marina Tucaković poslednje dane provela je u KBC Dragiša Mišović, gde je prebačena pošto joj je u utorak, 14. septembra, pozlilo, kad je stavljena na respirator.

Najuspešnijem tekstopiscu sa ovih prostora, 2018. godine dijagnostikovan kancer dojke, a iako se hrabro borila, bolest je bila jača - Marina Tucaković preminula je u 68. godini u Beogradu. Marina je bila jako intuitivna pa je, i pre same dijagnoze znala da je bolesna.

"Nisam bila iznenađena kada su mi rekli da imam rak i pomirila sam se sa tim saznanjem. Nisam burno reagovala, niti pravila dramu, jer sam navikla da sebe uvek stavljam na poslednje mesto. A i u životu mi se toliko ružnih i teških stvari izdešavalo da sam navikla da reagujem na loše vesti. Jednostavno, rekla sam sebi da moram da se pomirim sa istinom i da počnem da se borim", govorila je Marina kojoj je suočavanje sa bolešću koja je toliko agresivna i i za koju se ne zna ishod, podsetilo na sopstvenu prolaznosti i izazvalo strah - Marina nije skrivala da se smrti boji.

Marina Tucaković je rođena 4.11.1953. godine u Beogradu. Prvo je pohađala Šestu beogradsku gimnaziju, a potom Ekonomski fakultet.

"Išla sam u Šestu beogradsku gimnaziju i gomila neopredeljenih nas je bilo. Gde bih, šta bih... Tad je ekonomija, kao, bila veoma popularna. Mogao je lakše da se nađe posao. Ja sam htela da budem turistički vodič! Htela sam, međutim, povezala sam se sa nekom ekipom tu sa Đerma. Pravili su neke pesme i mene je to vuklo, vuklo! Svaka melodija me je vukla na neke reči... Nisam ni znala da imam talenat za to. Sve mi je to bilo zanimljivije. Sa njima sam išla na probe... Tako da, taj fakultet sam otaljala i prešaltala se na ono što me vuče, skroz neizvesno", ispričala je Marina svojevremeno u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi" i dodala:

"Pisala sam po malo... Bila sam sekretarica u džez udruženju kod Bubiše Simića i Pece Vujića, u Dušanovoj ulici. To mi je bilo jako zanimljivo. Učestvovala sam u organizaciji Beogradskog proleća, tu sam upoznala Sanju Ilića sa kojim sam počela ozbiljnije da se bavim ovim poslom. To me je uvelo, sve šire i šire", rekla je Marina.

Marina Tucaković napisala je brojne pop i rok hitove, od kojih su mnogi postali legendarni. "Dodirni mi kolena", "Ljuljaj me nežno", "Smejem se, a plakao bih", "Ruška", "Zora je", "Podseti me što to bješe ljubav", "Kukavica", "Čija je ono zvezda", "Rano je za tugu", "Gorim od želje da ubijem noć", samo su neki od naslova iz kojih stoji njeno ime.

Opraštamo se od Marine Tucaković...

TV Pink/Screenshot, Mondo/Stefan Stojanović Marina Tucaković galerija

Život Marine Tucaković su obeležili brojni srećni trenuci, ali i jedan stravičan gubitak. Njen sin Miloš preminuo je 2008. godine. Iz braka sa Aleksandrom Radulovićem Futom ima i sina Milana.

Izvor: Lepa&Srećna