Marina Tucaković napisala je brojne pop i rok hitove, od kojih su mnogi postali legendarni. Javnosti su poznati mnogi detalji iz njenog života, ali malo ko zna koji je fakultet "majka estrade" završila - prvo je pohađala Šestu beogradsku gimnaziju, a potom Ekonomski fakultet.

"Išla sam u Šestu beogradsku gimnaziju i gomila neopredeljenih nas je bilo. Gde bih, šta bih... Tad je ekonomija, kao, bila veoma popularna. Mogao je lakše da se nađe posao. Ja sam htela da budem turistički vodič! Htela sam, međutim, povezala sam se sa nekom ekipom tu sa Đerma. Pravili su neke pesme i mene je to vuklo, vuklo! Svaka melodija me je vukla na neke reči... Nisam ni znala da imam talenat za to. Sve mi je to bilo zanimljivije. Sa njima sam išla na probe... Tako da, taj fakultet sam otaljala i prešaltala se na ono što me vuče, skroz neizvesno",  ispričala je Marina u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi" i dodala:

"Pisala sam po malo... Bila sam sekretarica u džez udruženju kod Bubiše Simića i Pece Vujića, u Dušanovoj ulici. To mi je bilo jako zanimljivo. Učestvovala sam u organizaciji Beogradskog proleća, tu sam upoznala Sanju Ilića sa kojim sam počela ozbiljnije da se bavim ovim poslom. To me je uvelo, sve šire i šire", rekla je Marina.

 Izvor: Lepa&Srećna