Borba sa karcinomom pevačice Mire Škorić trajala je punih 15 godina. Dugo je pre toga ignorisala znake koje joj je telo slalo, trpela umor i odlagala odlazak kod lekara.

Tek kad joj je iskočila limfna žlezda kod ključne kosti, odlučila je da najzad ode na pregled i doživela šok kad je čula dijagnozu.

"Prvo sam odbijala da u to poverujem", ispričala je pevačica za Srpski Telegraf. "Nekoliko puta sam operisana samo zato što sam kasno reagovala. Posao je bio važniji od zdravlja, a to tako ne treba da bude. Radila sam pod temperaturom, a kad sam videla da me je premor stigao i kad sam bila u otocima, tek tada bih se trgla i uradila nešto. Važno je da se pošalje poruka i podigne svest da svi treba redovno da se pregledaju, makar to bila i krvna slika. Promenila sam život iz korena, često mi ljudi skreću pažnju na to što pušim cigarete, ali ja nisam strastveni pušač, pa nije strašno", kaže Mira.

Srpska javnost već neko vreme sa zabrinutošću prati i zdravstveno stanje Marine Tucaković, uz čije stihove su se proslavile brojne zvezde. 

Mira Škorić
ATA / Antonio Ahel 

Mira kaže da je Marina "stena od žene" i misli da će iz ove borbe da izađe kao pobednik.

"Nikada nismo jedna drugoj htele da plačemo na ramenu, znale smo da pričamo dugo kad je teško, kad izmore terapije, ali se svaki razgovor završavao utehom i podrškom, a to je najvažnije. Obe smo borci, moramo da pobedimo. Nebitno je koja od nas dve je jača osoba, važno je da se nosimo s onim što nas je zadesilo", kaže pevačica.

Izvor: Lepa&Srećna