Novi broj magazina "Lepa&Srećna" u slavljeničkom je ruhu jer je ovo šesti rođendan omiljenog ženskog magazina. Upravo zato smo odlučili da tema broja bude najsuptiliniji odnos, sinonim ljubavi – odnos majke i ćerke.

Ljubav majke i ćerke je posebna, neprikosnovena, nezamenljiva, neuslovljena, beskrajna. Magazin "Lepa & Srećna" je već šest godina ženski priručnik za sve što je važno u životu, a ljubav majke i ćerke svakako se ubraja u ono najvažnije. Tom temom bave se i brojni stručnjaci, psiholozi, sociolozi, psihoanalitičari... Lajf kouč Ana Nadeždić otkrila nam je istinu koja je u stvari metafora našeg života: svaka majka treba da bude svesna toga da će njena ćerka graditi stav prema sebi i svom životu – upravo kroz njihov odnos.

Majka i ćerka u kuhinji
Shutterstock  

Na svakom odnosu treba raditi, pa tako i na ovom, naročito kada se u njemu ukrštaju problemi svakodnevice, različiti karakteri, životne putanje...

Rekosmo karakteri – da, od svog karaktera niko ne može pobeći, on je deo svačije ličnosti, koji na neki način ispoljavamo i kada toga nismo svesni. Neka vas u tome inspirišu naše modne i bjuti rubrike, koje su ovog meseca posvećene upravo osobenosti, karakteru i isticanju ličnosti!

Na početku jeseni u, slobodno možemo reći, pandemijskoj epohi, svakako treba povesti više računa o fizičkom i mentalnom zdravlju. Zato vam predlažemo vežbe koje možete raditi udvoje, u parku i kod kuće, i koje ne iziskuju spremnost vrhunskog sportiste, već vas mogu relaksirati u svakom smislu. Obratite pažnju na eventualne simptome dijabetesa i saznajte zašto je gorka biljka pelin tako lekovita, pošto se u medicini primenjuje od davnina..

Nova vremena su nam donela nova iskušenja, pa su tako nastala i nova zanimanja. Jedno od njih je organizacija doma, o čemu smo razgovarali sa Savom Mićić, koja se tim poslom profesionalno bavi u Njujorku već dugi niz godina. Saznaćete i na koji način sređen dom doprinosi sređenom životu.

"Žene koje kose i vodu nose", tako opisuju Sanju Dabović, prvu ženu vlasnicu konjičkog kluba kod nas i njene saradnice. Ova nežna dama uzgaja konje, rukovodi klubom i školom jahanja "Bela griva" i razbija predrasude o ovoj plemenitoj veštini kao sportu rezervisanom za aristokratiju i bogataše.

Tekst: Lepa&Srećna