Cela Srbija čeka trenutak kada će biti promenjene epidemiološke mere a  za sada su sve oči uprte u 21. jun 2021. godine. Prema najavama, to bi mogao biti datum kad će se dostići prvi nivo kolektivnog imuniteta koji će nas štititi od korona virusa

Glavno oružje kojim se lekari bore protiv epidemije već neko vreme je vakcinacija, a Beograd prednjači i pitanje je trenutka kada će preći granicu od 50 odsto imunizovanih građana. Sa druge strane, epidemiolozi podsećaju da prestonica nije "ostrvo" i da na ovako maloj teritoriji kakva je srpska nema garancija da se zaraza neće i dalje širiti. "Šta će zaustaviti ljude iz Novog Pazara, Tutina i drugih područja gde vakcinacija nije ni blizu toliko uspešna da dolaze u Beograd?", upitao je nedavno dr Branimir Todorović.

Upravo su svadbe, krštenja i druga slična veselja veoma čest povod da Srbi putuju i okupljaju se u velikom broju. Za sada nema veselja sa muzikom, odnosno  ono sme da traje do 18h. 

Daleko je to od onoga što se u Srbiji smatra pravom svadbom i zato se organizatori venčanja, hoteli, moteli i restorani dovijaju kako da već sad budu sigurni da se svečanosti koje planiraju zaista i održe. 

Jedan od načina je "open concept" - otvoreni prostor, gde je moguće smestiti 100 ljudi što se u Srbiji smatra intimnijim veseljem. Kako je menadžerka u jednom čačanskom restoranu rekla gostujući u emisiji Jutro na TV Prva, kod njih će biti uređena četiri ulaza, od kojih samo za muziku, a dva za goste. Bina će biti na tri metra od prvih stolova, a oni toliko udaljeni jedan od drugog da svadba na otvorenom zaista bude bezbedna.

 Izvor: Lepa&Srećna