Kejt Midlton i princ Vilijam su veoma zabrinuti zbog mogućeg savezništva između princeze Beatris i bračnog para Sakseks.

Poznavaoci prilika na britanskom dvoru tvrde da je princ Hari ostao u veoma bliskoj vezi sa Beatris i njenom sestrom princezom Eugenijom koja ga je, zapravo, i upoznala sa Megan Markl.

I njih dve su, na neki način, "crne ovce" u kraljevskoj porodici, jer su njihovom ocu - princu Endrjuu - oduzete sve titlule pre dve godine. Prinčeva majka, kraljica Elizabeta je odobrila tu odluku zbog skandala u koji je bio umešan zajedno sa pokojnim Džefrijem Epštajnom.

Da sve bude još gore, princ Endrju je bio umešan i prevaru jednog turskog milionera, a i imena princeza Beatris i Eugenije su bila spomenuta u vezi s tim. Na račun unuke kraljice Elizabete uplaćeno je - ni manje ni više - nego 750.000 funti, na ime navodnog svadbenog poklona.

princeza beatris 0700802528-min.jpg
Profimedia 

Princeza Beatris je izjavila da nije ni znala za ovaj poklon, a novac je vraćen. Ona je, inače, već izuzetno bogata. Kad su im se roditelji razveli, njoj i Eugeniji je pripao deo prethodno osnovanog fonda u vrednosti od tri miliona funti. Podelili su ga sa majkom Sarom Ferguson.

princeza beatris 0434403161-min.jpg
Profimedia 

To nije jedini izvor prihoda za princezu Beatris. Dobila je i deo nasledstva posle smrti kraljice Elizabete, a kako nije bila u obavezi da obavlja bilo kakve dužnosti za porodicu, našla je i nekoliko vrlo isplativih poslova.

Sve je to čini, na neki način, bliskijom Hariju nego Vilijamu, čini se da imaju više zajedničkih tačaka. Ipak situacija još nije sasvim jasna, budući da su i Beatris i Eugenija izostale sa sportskih igara čiji je pokrovitelj princ Hari.

princeza beatris 0696710341-min.jpg
Profimedia 

Nasuprot tome, prihvatile su poziv princa Vilijama na tradicionalnu baštensku zabavu, na kojoj je bio primetan izostanak Kejt Midlton. Poznavaoci prilika na kraljevskom dvoru sugerišu da bi upravo Beatris mogla da, bar privremeno, ispuni prazninu koja je nastala zbog bolovanja princeze od Velsa.

princeza beatris 0604364627-min.jpg
Profimedia 

Paralelno s tim, vuku se i drugi sitni potezi o kojima se piše u britanskim medijima. Tako je, recimo, nedavno skinut sa kraljevskog sajta Harijev tekst o "primesama rasizma" u medijskim komentarima na račun Megan Markl. On je bio objavljen 2016. godine, baš kad se saznalo za Harijevu vezu s Megan. Bio je to prvi znak trzavica koje će uslediti, a posledice su opšte poznate.

Princeza Beatris je odala posebnu počast svojoj baki time što je dala ime Elizabet ćerkici rođenoj u braku sa Edoardom Mapelom Mocijem. Puno ime prvorođenog deteta je Sijena Elizabet Mapeli Moci, a iz prethodne Edoardove veze imaju sina Volfija. Pročitajte i koja dama je Volfijeva mama - reč je o veoma poznatoj dizajnerki enterijera, a u galeriji pogledajte još slika princeze Beatris.

Profimedia Unuka britanske kraljice Elizabete

 BONUS VIDEO:

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luisa na krunisanju Tik Tok/krystinkalvoy

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.