Kad je stigla u kraljevsku porodicu kao neverovatno iznenađenje za sve, Megan Markl je zamalo postala zvezda Velike Britanije. Sve oči su bile uprte u nju, prepričavalo se kako se obukla i šta je uradila, pa je Kejt Midlton skoro pala u drugi plan.

Udaja za princa Harija je delovala kao san, mada su već na venčanju mnogi s nelagodom gledali kako ulazi u crkvu sama, a od njene porodice ne prisustvuje niko osim majke. Uskoro su počele i glasine o netrpeljivosti između dve jetrve, što su i Kejt i Megan neko vreme ignorisale.

Knjiga princa Harija kojom je napravio "bum" u Londonu, ali i čitavom svetu, otkrila je da je već tada počeo mali "rat" između dve kraljevske snaje. Megan je uvredila Kejt previše direktnim komentarima o njenim "hormonima nakon trudnoće", a haljina princeze Šarlot je bila povod za konačni sukob pun suza.

princeza sarlot 0404330539-min.jpg
Profimedia 

Odlazak Harija i Megan iz Londona imao je najrazličitije posledice, a jedna od njih je i da je kraljevska porodica pokušala da "zbije redove" i učvrsti koheziju. Kejt je opet osvojila srca svojih sunarodnika i polako gradi novi imidž "narodne princeze" koji je nekad imala samo Lejdi Dajana.

Pokrenula je veliku inicijativu za pomoć deci u najranijoj fazi razvoja, a u javnosti se pojavljuje u sve neobičnijim ulogama. Tako je posetila nekadašnju školu jedne hrabre dame koja putovala na Severni pol i pred učenicima pokazala koliko je snažna vukući automobilske gume. Njene posete su sada daleko opuštenije, a princ Vilijam i ona su se aktivno uključili u prikupljanje novca za pomoć u svim sredinama gde se pojave. 

profimedia-0757596043.jpg
Profimedia 

Kejt sada pozira za selfije, grli dečicu koja je dočekuju sa cvećem baš kao što je nekad radila njena pokojna svekrva, a vrhunac je dostigla juče kad je čak pokušala i da im sprema palačinke. Fotografi su, naravno, zabeležili i ovaj poduhvat.

kejt midlton 0757582183-min.jpg
Profimedia 

Za to vreme, Megan i Hari su u "nebranom grožđu", jer se bliži krunisanje kralja Čarlsa. Svi izvori kažu kako uošte ne mogu da odluče šta da rade. Ako dođu u London, rizikuju da ih izvižde ili proglase licemerima. Ako ne dođu, rizikuju da ih optuže kako ignorišu porodicu što im, takođe, ne ide u račun.

Štagod da odluče, čini se da Kejt Midlton više ne mogu da uzdrmaju. Na mestu "modne ikone" je čvrsto već godinama, a neke od najnovijih kombinacija pogledajte u galeriji slika.

Profimedia Modne kombinacije u 2023. godini.

Tekst: Lepa&Srećna