U knjizi "Rezerva" kojom je princ Hari uzdrmao ceo svet, on je otkrio mnogo detalja o svom detinjstvu u kraljevskoj porodici, a posebno o majci koju je izgubio kad je imao 12 godina.

Lejdi Di je, kako kaže, ostala zauvek s njim kao njegov anđeo čuvar i pomogla mu čak i da se upozna sa Megan Markl. "Bizaran detalj mi je ukazao na sudbinski početak naše veze", kaže Hari.

O načinu na koji su se upoznali Megan i Hari pričale su se razne priče, a i njih dvoje su doprineli tome. Bili su vrlo tajanstveni, kazali kako ih je "upoznala zajednička prijateljica", ali je istina bila ipak drugačija od onog što su ljudi zamišljali pod tim.

megan markl i princ hari 0366769450-min.jpg
Profimedia 

Ako ste mislili da je neka drugarica tek tako pomislila "njih dvoje su stvoreni jedno za drugo, hajde da ih upoznamo", varate se. Zapravo je Hari ugledao Megan na Instagramu jedne prijateljice i mnogo mu se dopala.

Upravo tako: baš kao usamljeni tinejdžer, listao je Instagram (profil je vodio pod tajnim imenom) i spazio Megan i svoju drugaricu na jednom zabavnom klipu. Odmah ju je odmah pozvao da sazna - "ko je to?" Drugarica je odlučila da to javi glumici. Evo i kakav mejl je poslala Megan:

"Neka ostane među nama, mislim da bi ovo volela da znaš, budući da si odnedavno slobodna. Stavila sam onaj naš Snepčet na Instagram, a mene prati princ Haz. 

Zvao me je sinoć telefonom, umire od želje da te upozna. Hehehe, mislim da ću morati da vas spojim."

megan markl 0477119153-min.jpg
Profimedia 

Na tu informaciju, Megan je odmah otišla na Harijev Instagram i mnogo joj se dopalo ono što je na njemu videla - brojne fotografije divljih životinja i prizora sa avanturističkih putovanja. I onda je ona povukla svoj prvi potez - poslala mu poruku!

"Tako smo slali jedno drugom poruke kao tinejdžeri", otkrio je Hari u svojoj knjizi. Razmenili su brojeve telefona i nastavili da pišu jedno drugom. Trajalo je to do duboko u noć i nastavilo se sutradan.

"Bizaran je podatak da je taj maratonski razgovor počeo na dan 1. jula 2016. godine", kaže Hari. "Bio je to dan kada bi moja majka proslavila 55. rođendan." Hari veruje da je i senka njegove pokojne majke lebdela nad njima - ipak je ona njegov anđeo čuvar.  Megan i Hari su se upoznali ubrzo, ali je oko prvog susreta bilo malo odugovlačenja.

Bela haljina Megan Markl
Profimedia 

Kad je trebalo da se sretnu, Megan je imala "mnogo obaveza". "Kaži mi, šta radiš sutra uveče? Nadam se da se zabavljaš", piše joj Hari.

A ona mu kaže: "Imam već dogovor za večeru, u osam sati. Ali možemo na piće pre toga - u 6, da li to odgovara?" Svaka žena prepoznaje oprezni flert iza ovakve ponude - želi da ga upozna, ali hoće i da ima siguran izlaz posle sat i po - ako joj ipak, na kraju, ne bude prijatno.

Neki kažu da je to bio i opasan potez i da princu ne može tako da se pomera raspored po ličnom nahođenju. Mogao je da ima neke druge obaveze ili da mu se ne dopadne takav predlog. Međutim, ipak je sve na kraju bilo dobro. Megan i Hari su "kliknuli" već od prvog susreta, a ostatak njihove ljubavne priče već ulazi u istoriju.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna