Samo četiri meseca posle smrti kraljice Elizabete i isto toliko pre krunisanja njegovog oca kralja Čarlsa, princ Hari objavljuje memoare. Knjiga je bila odložena zbog smrti u porodici, ali je sada jasno da je primirje s kraljevskom porodicom bilo privremeno i vrlo krhko.

Nada da će povratak pobunjeničkog para iz Amerike u London malo smiriti strasti nije se ostvarila. Danas je objavljena naslovna strana Harijevih memoara i njegovi brojni kritičari su šokirani, a u svemu vide "prste" Megan Markl.

Uz fotografiju koja prikazuje krupno samo njegovo lice,  pogleda uprtog direktno u kameru, bez ikakve oznake pripadništva - odela, mesta, pozadine - naslov je za sve šokantan. Reč "Spare" (izgovara se "spear") znači na engleskom najčešće "rezerva", ali i "višak" ili "onaj koji se može žrtvovati". Igra reči je i u činjenici da se naslov rimuje sa "heir" ("hear") što znači "naslednik" pa se jasno ukazuje kako je Hari bio uvek "druga violina" u poređenju sa prvorođenim Vilijamom koji će naslediti presto

princ hari 0733543314.jpg
Profimedia 

"Imao sam mnoge uloge tokom proteklih godina - nosio brojne šešire - i bukvalno i figurativno. I nadam se da će moja priča - usponi i padovi, greške i lekcije koje sam naučio, pokazati da imamo mnogo više zajedničkog nego što mislimo, bez obzira na to odakle dolazimo", piše u Harijevoj knjizi. "Pišem ovo ne kao princ kakav je rođen već kao muškarac kakav sam postao."

princ hari 0726741362.jpg
Profimedia 

Britanska štampa naglašava kako je ideja da se na više od 400 strana "razglaba" o sebi vrlo slična ponašanju Megan Markl koja ne prestaje da se žali na svoj "tužan život" koji je imala na britanskom dvoru. "Ja pa ja, to je sve o čemu njih dvoje umeju da pričaju, nemaju ni stida ni srama", kažu kritičari. Hari će za svoju knjigu dobiti oko 20 miliona funti, a njen izlazak se očekuje 10. januara. Kraljevskoj porodici sledi vrlo napet Božić.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna