Legendarna Marina Tucaković zauvek nas je napustila pre tri godine nakon borbe sa teškom bolešću. Čuvena kompozitorka izgradila je karijere mnogih velikih zvezda i iza sebe ostavila mnoštvo pesama bez kojih ne može da prođe nijedno veselje.

Kompozitorka je svojevremeno govorila o tome kako je nalazila inspiraciju, a veliki hit Marine Tucković refren je dobio takoreći slučajno.

Naime, pesmu Ace Lukasa "Lična karta" za koju se i danas kaže da je "lična karta" njegove karijere, prati interesantna priča.

Kako je Marina svojevremeno ispričala u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi" da se i te kako namučila oko refrena popularne pesme:

"Melodija je glavna, neke pesme idu lako, dok se oko drugih pomučiš. Za pesmu 'Lična karta' stihove sam napisala za pola sata, ali sam refren smišljala dva meseca. Ne vredi, tada se sporije radilo, nije bila hiperprodukcija i bilo je bolje. I tako jednog dana, žena što radi kod nas Dušanka, ona meni kaže 'maco, vodi računa, lična karta ti je tu'.

I meni odmah neka igra asocijacija, i to se lepo nadoveže na one strofe. Tako ti je to sa inspiracijom. Dešavalo mi se da dok kuvam, inspiracija dođe. Rad mora da postoji, isnpiracija bez rada i usavršavanja nije to to", istakla je Marina Tucaković, prenosi Glorija.

Pogledajte i kako je Marina Tucaković iznenadila Gorana iz "OK" benda.

BONUS VIDEO:

Ana Nikolić: Marina Tucaković i ja smo imale baš poseban odnos Kurir televizija

Tekst: Glorija/Lepa&Srećna/K.L.