Navršilo se dve godine od smrti najpoznatijeg srpskog tekstopisca, Marine Tucaković. Ona je izgubila je bitku sa opakom bolešću 19. septembra 2021. godine, a iza sebe je ostavila brojne hitove. Karijeru je započela sarađujući s grupom Zana, za koju je napisala hit "Dodirni mi kolena", koja je objavljena 1982. godine i odmah postala hit. Nakon toga usledili su brojni hitovi zbog čega je dobila nadimak "majke estrade".

Marina je iza sebe ostavila sina Milana i supruga Aleksandra, a njen život obeležila je velika tuga. Njen stariji sin Miloš preminuo je 1. decembra 2008. godine, a ona je o ovoj tragediji retko govorila.

"Neke stvari zaista treba izdržati. Ne postoji za majku ništa strašnije. On je imao nekih problema sa narkoticima i baš kad se sredio, posle jedno 4-5 godina on se samo jedno jutro nije probudio. Ja sam ga našla. Strašno. Ušla sam u njegovu sobu i zatekla sam to što sam zatekla. Tada je Miloš imao 24 godine. Uvek sam imala strah da će nešto da mu se dogodi. Ode vam dete na eksurziju pa se bojite kako će da stigne. Uvek imate strah za osobe koje volite. Interesantno, ja tu noć on je bio toliko veseo, toliko smo se smejali, nisam zaista mogla da imam loš predosećaj. Koliko sam imala ranije iz strahova, i eto baš se dogodilo to čemu se tad sigurno nisam nadala. Nisam to očekivala", rekla jednom prilikom u televizijskoj emisiji Marina koja, kada se to dogodilo, nije imala suza.

marina tucakovic 4
Mondo/Stefan Stojanović 

"Uvek se čovek pita gde je pogrešio. Uvek. Bar ja. Odgovor je jedino to da sam ih ja volela na način koji nije bio dobar. Uvek negde na sebe svaljujem. Ne znam... Ako je ko bio uz tu decu, pogotovo uz Miloša u tim trenucima, to sam bila ja. Ali, eto, neke stvari se jednostavno dese, nema pravila u životu. Da li je čovek dobar ili loš, nema pravila, rekla je Marina jednom prilikom.

"Svako žali za nečim. Ja svakako za mojim sinom, koji je umro u 24. godini. Kad bih mogla da vratim vreme, samo bih to volela, rekla je jednom prilikom Marina.

 Samo 15 meseci kasnije pored majke i brata sahranjen je i Milan Radulović Laća, koji je preminuo u Izraelu u 36. godini. On je jednom prilikom priznao da se oseća odgovornim za majčinu smrt.

"Ja sam ubica svoje majke. Pored mog oca, brata, estrade, lažnih prijatelja, lekara i ostalih saučesnika. Rak je samo komorbiditet. Ono što ubija je bezuslovna ljubav", misli sin. "Da nije tebe, ne bih se ni razbolela... " Tu nema ni grama manipulacije. Samo život. Ja sam ubica svoje majke i moja kazna neće biti njena smrt. Moja kazna biće borba do tog poslednjeg trenutka, do poslednje maligne ćelije, sve dok ima osmeh na licu, sve dok ima razlog da živi zbog ljubavi kojom sam je ubio s rakom koji ju je ubio", kaže Laća.

Marina je rođena 4.11.1953. godine u Beogradu. Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu.

Pogledajte još njenih fotografija u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Marina Tucaković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

EMOTIVNO! Ovaj nadimak je Marina Tucaković dala Ani Nikolić Kurir televizija