Sanja Doležal pleni svojim vedrim licem i očaravajućim osmehom, a mnogi ne znaju da pevačica iza njega krije tugu zbog strašnog udara sudbine.

Miljenica publike je ostvarila zavidnu karijeru u grupi "Novi fosili", a jedan od najvećih uspeha bilo je i četvrto mesto na Pesmi Evrovizije 1987. godine. Pesmom "Ja sam za ples" je predstavljala Jugoslaviju, a finale u kojem se proslavila bilo je - igrom slučaja - baš na njen rođendan.

U bendu je tada svirao i njen partner, kasnije i suprug Nenad Šarić, s kojim je delila dobro i zlo pune 24 godine. Iznenadna smrt ga je odnela u 65. godini. Sanjin voljeni Neno je preminuo od posledica moždanog udara, a sahranjen je - opet igrom sudbine - na njen rođendan.

"Bila sam i majka i otac, prvih mesec dana mi je u magli, a prvih par godina sam funkcionisala kao robot. Nisam bila svesna da moram čuvati psihu, fokusirala sam se na klince. Volela bih da sam mogla na sebe preuzeti svu bol koju su oni osećali", pričala je Sanja koja ima sina Luku i ćerku Leu. 

sanja dolezal 4jpg-min.jpg
Youtube / TV Zapad 

Izgubivši muža, ona je ostala i bez najboljeg prijatelja. "To nije bila ljubav na prvi pogled, dve godine pre veze bili smo dobri prijatelji. Pričali smo o svemu i poveravali se jedno drugome, komentarisali svoje raskide. I možda se ne sećam tačno trenutka u kojem smo se pogledali i videli nešto više osim prijateljstva, ali već deset dana nakon toga živeli smo zajedno", govorila je Sanja.

Iako žestoko uzdrmana tragičnim događajem, pevačica se trudila da održi novi profesionalizma. Posle 40 dana se vratila obavezama u grupi "Fosili". Usledili su napadi.

sanja dolezal 5-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Bio je to koncert unapred dogovoren, morala sam da ga odradim", kaže Sanja. "Najviše me je zabolelo kada su novine objavile kako mogu da pevam kad sam pokopala supruga. Nije bilo lako nositi se sa svim tim, ali vremenom malo otvrdneš i shvatiš da je samo bitno šta misle ljudi koje voliš i koji su ti dragi", zaključila je ona. Pročitajte i kakvu je uvredu doživela od jedne urednice hrvatske televizije.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO: 

HRVATSKU VODITELJKU SVAŠTA SNAŠLO U OVOJ GODINI! Gušenje gasom u Zagrebu, smrt oca, a sad progovorila o RAZVODU Kurir televzija