Đurđica Barlović bila je prva pevačica grupe "Novi fosili" i važila za jednu od najlepših, najharizmatičnijih i najtalentovanijih dama sa ovih prostora. Prvi nastup imala je sa samo 13 godina na dečijem festivalu, a njen prvi zabeležen nastup bio je u beogradskoj zabavnoj emisiji "Obraz uz obraz" 1974. godine, kada je nastupila sa pesmom "Kad bi bio samo moj". Iako je upisala Srednju građevinsku školu, Đurđica je znala da je muzika njen jedini životni put.

"Spakovala sam kofere i rekla roditeljima da idem. Da sam znala šta me čeka, sigurno nikada ne bih mrdnula iz Splita", rekla je u jednom intervjuu.

Najveću slavu stekla je kao pevačica "Novih fosila", ali je, uprkos tome, 1982. godine odlučila da napusti bend kako bi se posvetila porodici.

Đurđica Barlović
Youtube / Printscreen / Deky Simper 

"Đurđica je otišla od nas kada je želela da sredi svoj porodični život, jer mi smo radili urnebesnim tempom. Njoj je porodica bila važnija od nas, važnija od bilo kakvog nastupa, novca. Ona je bila rođena za majku, suprugu, a opet, s druge strane, isto tako je bila vrhunska pevačica... i to kakva! Nikada zbog nje nismo otkazali koncert, nikada joj nije 'pukao' glas", pričao je svojevremeno frontmen "Novih fosila" Rajko Dujmić, dok je Đurđicu u bendu zamenila Sanja Doležal.

Đurđica se udala za stomatologa Bracu sa kojim je dobila sinove Hrvoja i Bornu, a kako nije mogla bez muzike, na Splitskom festivalu 1982. godine nastupala je u poodmakloj trudnoći.

U solo karijeri izdala je četiri albuma, ali je njen uspeh prerano prekinut. Preminula je 1992. u 42. godini života, u Internoj bolnici u Zadru, od posledica akutnog infarkta.

"Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, verovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vest", rekao je nakon pevačicine smrti Rajko Dujmić.

Album "Nedovršena priča" sa hitovima koje je uradila sa grupom "Novi fosili" objavljen je posthumno.

Još fotografija Đurđice Barlović pogedajte u galeriji ispod.

Youtube / Printscreen / that555, Youtube / Printscreen / Deky Simper Đurđica Barlović

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

BILA JE POSLEDNJA MIS JUGOSLAVIJE! Žarila je i palila sve oko sebe, pa DOBILA TUMOR: Nakon teške bolesti IZGLEDA BOLJE NEGO IKAD Kurir televizija