Pred veliko finale "Pesme Evrovizije" 2024. godine najveći zaljubljenici u ovo takmičenje razmatraju ko ima najviše šansi za pobedu, a ko je u startu "osuđen" na propast.

Oni koji već godinama prate popularni muzički šou prisećaju se starih uspeha i neuspeha, a u njihovoj retrospektivi su neki elementi nastupa proglašeni "baksuznim".

Prokletstvo zelene boje na Evroviziji

Takmičari koji su nosili zelenu odeću ili imali deo scenografije u ovoJ boji nisu dobro prošli, tvrde "istoričari" Evrovizije. Imali su najviše "nula" poena i često bili proglašeni najgore obučenim učesnikom. Tako su se loše plasirali nemačka predstavnica Katja Epštajn i francuski takmičari Alvan i Ahez.

evrovizija 0691425478-min.jpg
Profimedia 

Prokletstvo broja 2 na Evroviziji

Istorija Evrovizije pokazuje da nastupi pod brojem dva nisu imali mnogo sreće. Vrlo često se dešavalo da se iz polufinala ne kvalifikuju za finale, ali je naša predstavnica Teya Dora sujeverni strah razvejala kao od šale.

Baksuzan broj 2 i prokleta zelena boja na Evroviziji
Youtube / Eurovision Song Contest 

Verovali ili ne, čak devet puta se desilo da takmičari sa brojem dva završili su na poslednjem mestu. Prošle godine, numera iz Portugala je dobila samo 59 poena i stigla na 26. mesto.

Prokletstvo domaćina na Evroviziji

Dešavalo se da se zemlje domaćini Evrovizije uopšte ne kvalifikuju sledeće sezone u finale ili se plasiraju relativno nisko. Na primer, Rusija je organizovala takmičenje 2009. godine, a naredne stigla tek do 10. mesta. Danska je bila domaćin 2013. godine, a sledeće nije ušla u finale. Postoji teorija da glasači namerno izbegavaju prethodne pobednike da bi im smanjili šansu za sledeću pobedu.

Međutim, da ne treba verovati u ove teorije, dokazala je Irska koja je pobeđivala 1992, 1993. i 1994. godine. Pogledajte galeriju slika naše Teya Dore!

Youtube / Eurovision Song Contest Predstavnica Srbije peva baladu "Lila Ramonda"

BONUS VIDEO:

Anketa: Evrovizija da li Teya Dora prolazi u finale? MONDO

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.