Milici Kon kancer je otkriven na rutinskom pregledu, zbog čega voditeljka dodatno ističe važnost redovne posete ginekologu.

"Ja sam onaj dobar učenik, dakle, dva puta godišnje se ide kod ginekologa. Napipala sam nešto i hirurzi su isprva smatrali da je to masno tkivo i da mogu da ga operišem ako mi smeta. Kasnijim pregledima se ustanovilo da je u pitanju kancer koji je bio u nekoj 'kapsuli' i narastao je dva centimentra za šest meseci", ispričala je voditeljka "Pinka" gostujući na TV "K1".

Ona je objasnila da joj iskustvo borbe s rakom dojke nije bilo strano, jer se sa tim već suočila u svojoj porodici.

"Onkološko odeljenje posećujem od svoje sedme godine, zato što mi je i mama bolovala od kancera. Tu sam se zaista nagledala svega. Tvrdim da je moja mama umrla od kancera zbog količine stresa sa kojom se nosila. Nije znala da se izbori za sebe, ni na poslu, ni van njega. Mnoge žene danas obolevaju zato što ćute, trpe, nesrećne su. Sve ima svoje", izjavila je Milica i dodala:

"Kod mene se pojačala želja za preventivnim pregledima kada sam krenula da se družim s omladinom. Pošto sam malo slobodnog duha, pa pričam sa svima, zgranula sam se kada sam saznala da devojke pretežno ne koriste kondome, niti posećuju ginekologe. Ta brojka me je deprimirala, a već sam pomalo hipohondar, pa mi nije trebalo mnogo da mi redovne posete ginekologu pređu u naviku. Krenula sam i na psihoterapiju, tako da se držim pod kontrolom."

Kada je otkriveno da ima kancer, Milica je operisana u roku od dve nedelje, a uskoro je čekaju novi pregledi.

"Uskoro ću raditi taj BRCA test koji pokazuje da li postoji rizik da se kancer razvije. Ako bude bilo potrebno da se uklone dojke, meni to neće biti problem. Meni je preče da živim", zaključila je Milica Kon.

Još fotografija voditeljke koju publika obožava možete pogledati u galeriji ispod.

Youtube/Printscreen/K1 Televizija, Instagram/Milica Kon Milica Kon

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna