Voditeljka Milica Kon saznala je da ima rak dojke na redovnom pregledu. Odmah je operisana, a nakon hiruruškog zahvata oglasila se iz klinike na Bežanijskoj kosi sa lepom vešću – da je pobedila.  

 "Operisana mi je leva dojka i sada se oporavljam. Saznala sam da imam kancer kada sam otišla na redovan pregled. U roku od deset dana sam sve završila, od prikupljanja analiza do hirurške intervencije. Sada je to iza mene. Svima želim da poručim da redovne kontrole spasavaju život. Vodite računa o sebi i brinite o zdravlju",  rekla je voditeljka emisije „Brak na neviđeno“, a sada i otkrila da se nije okrenula zdravijim navikama, jer kako kaže, zdrav život je zamka:

 "Ne, nikako zdrav život. To je zamka, sad kao meni se nešto desilo, ja već govorim to je davna prošlost, to je bilo prošlo nedelje, kao da se nikad nije ni desilo. Sad ja da idem u neki veganizam, nešto kao ja menjam život, neću više jesti Mek, neću popiti piće, neću više uživati u životu... Ne, svakog dana maksimalno uživam u životu. Da li je to hrana, da li je to piće, neka šetnja, da li je provod, smeh.. Znači nema ja sad jedem semenke i samo se fokusiram na neko zdravlje, zdravlje je da nam bude lepo. Sve kreće iz okruženja, hrana da, ima i toga, ali džabe ti ako si negativan, ili sa pogrešnim ljudima ili ako si u stresu, sve to pada u vodu, bolje da jedemo pljeskavicu i da se smejemo i pijemo pivo i budemo vesele", rekla je Milica za "Republiku", a onda priznala i da ide na psihoterapiju, za koju smatra da je veoma važna i da je treba uvesti kao obavezan pregled, ali i šta kaže ljudima koji osuđujuće gledaju na sve to:

"Pre svega ih pitam da li idu kod zubara, pa da li idu kod ginekologa, pa onda da li idu kod psihologa, meni je sve to jedan paket. Ako vodimo računa o nekoj dentalnoj higijeni, telesnoj, kupamo se, treba onda malo i um da očistimo, popričamo.. To tek dolazi i jako znači. Ja bih to uvela kao jednu obavezu i obaveznu stvar jednom mesečno , jednom u dva meseca", iskreno je rekla, te poručila svima da su redovne kontrole ključ svega.

  Izvor: Lepa&Srećna