Dok nas život ne suoči sa teškom situacijom ni sami nismo svesni koliko snage imamo u sebi. Milica Kon, voditeljka i supruga Marka Kona, svoju snagu spoznala na težak način kada je na rutinskoj kontroli saznala da ima tumor na dojci. Ona je odmah operisana, a sada je govorila o tome kako se osećala dok je čekala rezultate biopsije.

 "Skoro svake večeri sam plakala, a smirila sam se tek kada sam došla u bolnicu. Posebno mi je bilo teško jer je moja mama umrla od raka dojke. Probudili su se odavno potisnuti strahovi, što je i logično. Srećom, mesecima idem kod psihoterapeuta, a tih dana sam intenzivirala susrete. Formulu, zahvaljujući kojoj sam pregurala te dane, čine Markova nemerljiva podrška, psihoterapija iz koje su proizašle pozitivne misli, prijatelji", rekla je Milica koja se smirila kada je videla da je u pravim rukama.

"Zvuči čudno, ali sam se potpuno smirila kada sam došla na „Bežanijsku kosu“. Doktor Granić mi je ulivao ogromno poverenje. Nije on lekar koji priča bajke, uostalom kada sam ga pitala šta misli o čemu je reč, odgovorio je: „Videćemo kad stignu rezultati“. Ali bilo mi je dovoljno da ga pogledam, pa da osetim da će sve biti u redu. Bila sam fascinirana činjenicom da državna bolnica radi kao švajcarski sat. Bukvalno, od pripreme za operaciju do dana kada sam izašla sa klinike nije se desilo ništa što bih smatrala minusom", rekla je voditeljka emisije "Brak na neviđeno" za Hello!. Ipak, zbog ovog iskustva nije promenila životne navike, jer smatra da sve ide iz glave. 

"Ne, nikako zdrav život. To je zamka, sad kao meni se nešto desilo, ja već govorim to je davna prošlost, to je bilo prošlo nedelje, kao da se nikad nije ni desilo. Sad ja da idem u neki veganizam, nešto kao ja menjam život, neću više jesti Mek, neću popiti piće, neću više uživati u životu... Ne, svakog dana maksimalno uživam u životu. Da li je to hrana, da li je to piće, neka šetnja, da li je provod, smeh.. Znači nema ja sad jedem semenke i samo se fokusiram na neko zdravlje, zdravlje je da nam bude lepo. Sve kreće iz okruženja, hrana da, ima i toga, ali džabe ti ako si negativan, ili sa pogrešnim ljudima ili ako si u stresu, sve to pada u vodu, bolje da jedemo pljeskavicu i da se smejemo i pijemo pivo i budemo vesele", rekla je Milica za "Republiku" nedavno.

 Izvor: Lepa&Srećna