Kako je na društvenim mrežama objavila Aleksina majka, Olivera Balašević, Aleksu i Nikolinu je u Hramu Svetog Save u Beogradu venčao patrijarh Porfirije, poglavar Srpske pravoslavne crkve.

"Uz blagoslov patrijarha Porfirija i osmehe đaka iz Dervente, anđeli mogu da predahnu jer su Aleksa i Nikolina svoju ljubav krunisali stiskom ruku u izvezenom zavežljaju zaveta", napisala je udovica Đorđa Balaševića.

Kako su pisali mediji, Aleksa je prethodno sa verenicom bio kod patrijarha Porfirija kako bi dobili blagoslov, a u dogovoru sa patrijarhom dogovoreno je da će ih upravo on venčati, a prethodno je u javnosti osvanula i vest o tome da je Nikolina trudna i da će ona i Aleksa dobiti prvo dete.

Podsetimo, Balaševićev sin Nikolinu je zaprosio u Izraelu, za šta je pola godine čekao dozvolu.

"Šest meseci sam čekao blagoslov Jerusalimske patrijaršije i u Nazaretu, u manastiru Nikolaja mučenika, zaručio nas je episkop Romanos, i to baš na Svetu Petku. Čekao sam dugo taj blagoslov, bio sam na hodočašću i molio se za jedan ovako lep događaj. Zaručenje je obavljeno i od tada nosim prsten", ispričao je ranije Aleksa Balašević za medije.

On je svojevremeno opisao i koliko ga je Nikolina promenila.

"Dok nju nisam upoznao, nisam bio toliko duhovno stabilan. Mislio sam da je dovoljno što imam grčko ime, što je moj pradeda slavio za vreme komunizma otvorenih prozora i što se pomolim pred spavanje. Postio sam danima, ali posle mamurluka. Radio sam stvari koje nisam smeo. Sve se promenilo kad sam sreo Nikanu. Bila je nevina, preobrazovana, postila je, pomagala starijima, umivala se na praznik Cveti i nije pila alkohol. Nije imala neprijatelje. Tada sam počeo da se osećam još jačim, jer pored sebe imam osobu koja sa mnom ide u borbu, na hodočašće i nemirnu Palestinu, ali i na Bahame", objasnio je jednom prilikom Balašević.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna