Đorđe Balašević će ostati upamćen po svojim divnim pesmama. Bio je poznati kantautor i muzičar, svojeveremeno je bio član grupe "Žetva" i "Rani mraz", a 1982. godine je započeo solo karijeru i snimio čak 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, a za pojedine je pisao i muziku. Legendarni muzičar je preminuo 19. februara ove godine, u svojoj šezdeset osmoj godini. Porodica se u medijima slabo oglašavala, a jedna od vesti koje su privukle pažnju vezane su za njegovog sina Aleksu.

Naime, Aleksa je odlučio da snimi jedan visokobudžetni film, pa je otkrio i detalje svog projekta.

"Snimanje filma očekujemo sledeće godine. Novi Sad zaslužuje moderni igrani visokobudžetni prvi film o sebi, a zatim borci, kao što rekoh, nečiji sinovi, muževi, očevi koji su za vreme korone ispunjavali ili odlagali svoje snove u tom ringu bez publike... Novi Sad zaslužuje da ima takav film, mogu slobodno reći, međunarodne visokobudžetne produkcije. Zahvaljujući svemirskoj veličini mog velikog oca, imam odlične pregovore sa jednom državom na drugom kontinentu u kojoj bi trebalo takođe da se snima", rekao je Aleksa za "Alo".

Mladi Balašević se dotakao i svog pokojnog oca i veoma emotivnim rečima opisao kako je on doživeo veliki porodični gubitak.

"Ja nikad nisam ostao bez oca. Naopako. Kad je moj otac u pitanju, ne postoji mesta za tugu, žalost, pa ni smrt. Mnogi to ne razumeju, ali ne mogu da im dočaram. To je neki osećaj koji zaista sam sebi ne mogu da opišem. Bogu hvala pa je tako", setno je rekao naslednik legendarnog pevača Đorđa Balaševića.

Tom prilikom je govorio i o radnji filma, kao i o likovima koji učestvuju.

"Film prati nekoliko različitih ljudi sa više životnih megdana koji vode. Glavni lik je, naravno, inspirisan klasičnim idolom mladih i onih koji se bore za bolje sutra. Glavna uloga je rezervisana za jednog od naših najgledanijih glumaca. Naravno da je reč o najpoznatijim srpskim glumcima, i starijim i mlađim. Mnogi su nestrpljivi da vide ko će glumiti ulogu koja je inspirisana pesmom mog oca 'Čovek sa mesecom u očima'", rekao je.

Takođe se osvrnuo i na to šta simboliše naziv popularne pesme.

"Čovek sa mesecom u očima u filmu predstavlja borca, pesma je sama po sebi preteška, mogu misliti kakva će tek biti uloga", zaključio je Aleksa Balašević.

Balaševićevi stihovi i brojne pesme će ostati zauvek, biće tu kao podsetnik na velikog srpskog kantautora i pesnika.

Izvor: Lepa&Srećna