Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJLEPŠA SEĆANJA OLJE BALAŠEVIĆ NA ODRASTANJE DECE: Posebno volim jednu osobinu kod Jovane, Jelene i Alekse

"Kad su počele male i velike dečje ljubavi, nikad nisam osećala zebnju... "

  Izvor: Youtube / Sve što mi pripada

Porodica Balašević poznata je po izuzetnoj međusobnoj bliskosti, a Olju su mnogi pitali kako vaspitava Jovanu, Jelenu i Aleksu budući da je Đorđe uvek imao mnogo obaveza i često putovao. On je obožavao ćerke i sina, ali je mama uvek bila tu da pritrči kad su u pitanju "male i velike ljubavi".

"Njihove dečije ljubavi sam doživljavala kao inserte iz nekog prelepog filma", rekla je Olivera u intervjuu za emisiju "Sve što mi pripada", snimljenom pre petnaestak godina.  

Možda će vas zanimati

 "Jako sam srećna što su u meni našli sagovornika, što sam ja zaista, s nekim svojim infantilnim reciprocitetom doživljavala sve to otvorenim srcem.

Nisam osećala nikakvu zebnju, nikakav strah, nisam ih samo upućivala na eventualno ono što se zove posledica kao glavno sredstvo vaspitanja.

Ja sam zaista iskreno uživala u onome kako se oni osećaju u tim trenucima. Podržavala ih da veruju da je u tom trenutku to najvažnIja stvar na svetu. I da u tom trenutku ne vredi baš toliko sesti i učiti hemiju ili eto, praviti problem što je ćerka dobila slabu ocenu ili propustila nešto ako je razlog u tome što je zaista mnogo mislila na nekog i patila.

Bila sam im dobar sagovornik i prijatelj upravo po pitanju njihovog emocionalnog razvoja. Intervenisala sam samo ako se pojavi neka ravnodušnost na ono što nas okružuje, bez obzira da li je u pitanju član naše porodice ili neko u širem okruženju.

Presrećna sam, zaista su naša deca veoma empatična. Evo, recimo, svojevremeno je Aleksa prijatelju, koji je u saobraćajnoj nesreći bio slomio nogu, pomogao tako što je ceo taj raspust proveo uz njega. To mi se jako dopalo, što je bio toliko saosećajan. Jedino što sam mu malo sugerisala da ne bude preterano aktivan, već da s njim gleda neke filmove, da budu što mirniji. Eto, to je samo jedan primer.

Svo troje dece su nam takvi", rekla je Olivera. 

Pročitajte i ovo

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije