Sin Đorđa i Olivere Balašević - Aleksa nasledio je od oca "gen" za romantiku. Svoju dugogodišnju devojku Nikolinu verio je na intimnoj ceremoniji krajem prošle godine u Izraelu, pa otkrio kako je sve to izgledalo, kao i da li smatra da će njegova ljubav biti poput one koju su njegovi roditelji imali.

Veridbu je pažljivo planirao, a blagoslov mu je bio jako bitan.

- Verili smo se u Nazaretu. Nekoliko meseci čekao sam blagoslov Patrijaršije i odredili su da to bude tamo, sa episkopom Romanosom, božjim čovekom odgovornim za mir u tim krajevima. Nedostajalo mi je prisustvo najbližih, pogotovo kad sam video neke nemirne prizore, ali bilo mi je važno da ispunim dogovor mog duhovnika, oca Pajsija, koji je trenutno u Krupi. Rekao sam mu da ću posle hodočašća zatražiti blagoslov po najsvetijim običajima i ispunio sam reč, zbog čega se osećam neopisivo dobro - rekao je Aleksa za "Hello" magazin.

Aleksa je otkrio da ga je ljubav prema verenici Nikolini promenila i preobrazila u boljeg čoveka.

- Dok nju nisam upoznao nisam bio toliko duhovno stabilan. Mislio sam da je dovoljno što imam grčko ime, što je moj pradeda slavio slavu za vreme komunizma otvorenih prozora i što se pomolim pred spavanje. Postio sam danima, ali posle mamurluka. Radio sam stvari koje nisam smeo. Sve se promenilo kada sam sreo Nikanu. Bila je nevina, preobrazovana, postila je, pomagala starijima, umivala se na Cveće i nije pila alkohol. Nije imala neprijatelje. Tada sam počeo da se osećam još jačim, jer pored sebe imam osobu koja sa mnom ide u borbu, hodočašće i nemirnu Palestinu, ali i na Bahame.

Za datum venčanja, kao i kakvo planiraju da bude, Aleksa je rekao:

- Od zaručenja smo spremni, imamo i datum, koji ću, kao i put u Palestinu, pokušati da prikrijem od medija. Venčanje će biti ni skromno, ni raskošno, već onakvo kakva bi svadba hadžije i hadžinice trebalo da izgleda.

Ljubav njegovih roditelja je bila inspirativna, bajkovita, nestvarna. Da li smatra da će i Nikolina i on biti te sreće, Aleksa je odgovorio:

- Ljubav mog Đoleta i Olje je jedinstvena. To ne postoji nigde na svetu. Mama me savetuje da i mi budemo jedinstveni. Uvek ima šanse za dobre i nebeske ljude. A Nikana i ja smo baš takvi, potpuno drugačiji od drugih.

Izvor: Lepa&Srećna