Prošlo je više od mesec dana od iznenadne smrti istoričara umetnosti Vidoja Ristovića. Njegova supruga Nikolina Pišek ne daje izjave za medije, a i dalje živi na relaciji Zagreb - Beograd. U srpsku prestonicu dolazi ređe nego pre. Komšije tvrde da je uvek bila rada da se javi, pristojna i kulturna, ali da je sada, utučena. To joj niko ne zamera, i žele joj da se što pre oporavi od tragedije koja ju je zadesila. 

 "Pozdravila me je, ali to je bilo sve. Uvek voli da stane i popriča, sada to nije bio slučaj. Tokom šetnje sam je video nekoliko puta kako sama sedi u kafiću i ne zadržava se dugo. Razumem je, kome bi bilo do razgovora nakon svega, naročito jer bi je ljudi zapitkivali upravo za Vidoja. Neka skuplja snagu za dete, to je najvažnije. Jaka je ona, život ide dalje, sreća da ćerka i ona imaju jedna drugu", zaključio je za "Super TV" jedan od komšija iz ulice , koji ju je video nakon dužeg vremena od porodične tragedije.

Niko nema ružnu reč da kaže ni za pokojnog Vidoja, niti za Nikolinu, i tvrde da su bili divna porodica.

"Divna porodica, stvarno je greota šta ih je snašlo. Čula sam da će prodati taj stan, ali pitanje je šta je istina sada. Najbitnije je da otplače ovaj period i posveti se isključivo ćerki i sebi. Psi joj sigurno pružaju veliku utehu takođe. Kada dođe, uglavnom vreme provodi napolju, šetajući ih. U ovakvim trenucima i jeste najbitnije da čovek što više skrene misli, da ne bi potonuo psihički. Ona sada živi na ovoj adresi, a Vidojev otac Miša je ostao u starom stanu",  rekla nam je gospođa Marija za pomenuti list.

"Mnogo mi je žao što se jedan mlad život ugasio. Delovali su kao skladan par, duhovit, stalno su nešto zafrkavali jedno drugo. Ona deluje nežno, ali je očigledno iznutra jaka. Trudi se da sve podredi ćerki i ostane pribrana. Ne dotiču je naslovi i spekulacije oko Vidojeve smrti, i to stojički podnosi iako joj sigurno nije lako. Sada je jasno da je alkohol glavni krivac za njegovu smrt. Velika je tuga, ostala je sama sa dve ćerke", rekla je jedna starija gospođa.

 Nikolina nije bila raspoložena da govori za medije.

"Na pitanje kako sam ovih dana ne želim da dam odgovor. Ima ih još, ali to je prvo. Na početku da vam kažem, ne želim da dajem izjave na sve ove gluposti koje se pojavljuju u medijima. Šta god da izjavim, to ode u sto smerova i uvek ispadne loše", rekla je nedavno za "Kurir" voditeljka.

Viktor Ristović, poznatiji kao Miša Grof, otac pokojnog istoričara umetnosti, istakao da je sa Nikolinom u kontaktu.

"Što se Nikoline tiče, ona je dobro, mnogo bolje. Ja sam izgubio dete, ne mogu da budem nikad dobro, a s njom je drugačija priča. Ona se oporavlja, staje na noge i znam da je sa ćerkom u Beogradu. Ne dolazi kod mene, ali me često zove da pita kako sam. Nema kako da mi pomogne, a, svakako, sve što mi je sada potrebno u rukama je lekara. Treba mnogo da se odmaram, najviše sam kod kuće. Posete me ne umaraju, tako da svako koga zanima kako sam ima moj broj telefona i svakog trenutka može da nazove i da sve proveri", rekao je za "Republiku" otac pokojnog Vidoja.

Kako Nikolina izgleda nakon smrti supruga pogledajte u galeriji ispod:

Amir Hamzagic/ATAImages, ATA / Antonio Ahel Nikolina Pišek nakon smrti supruga Vidoja

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna