Džoni Dep je izašao kao pobednik iz sudskog postupka protiv bivše žene Amber Herd, jer je porota odlučila da je oklevetala popularnog glumca. To je učinila u članku koji je objavila u Vašington Postu 2018. godine, ustvrdivši da je bila žrtva porodičnog nasilja.

Porota je dosudila Depu 10 miliona dolara kao nadoknadu i kaznila Amber s pet miliona, što je sudija korigovao na 350 hiljada, s obzirom na ograničenje koje postavlja zakon u Virdžiniji, gde se suđenje vodilo.

Herd nije imenovala Depa u ovom tekstu, ali njegovi advokati su dokazivali da je bilo očigledno da misli upravo na Džonija. Herd je uložila kontratužbu za klevetu i zatražila 100 miliona dolara. I u tom delu, sud je odlučio u korist tužioca, pa i Dep mora da plati Amber 2 miliona dolara.

Suđenje je trajalo šest nedelja, tokom kojih su filmske zvezde obasipale jedna drugu uvredama. Priče o upotrebi alkohola i narkotika i oštre konfrontacije kulminirale su tvrdnjom kako je Amber obavila veliku nuždu u bračnom krevetu. Klip tog dela svedočenja Džonija Depa postao je viralan, kao i mnoge druge situacije sa ovog suđenja.

U njegovu korist svedočile su bivše devojke - Elen Barkin i supermodel Kejt Mos, koja je porekla glasine kako ju je glumac fizički napao dok su se zabavljali.

Dep je poricao da je ikada udario Amber ili bilo koju drugu ženu. Naprotiv, ona je njega povredila bacivši flašu vodke, a parče stakla mu je poseklo prst do kosti. "Ne znam tačno kako izgleda nervni slom, ali mislim da sam tad bio baš blizu. Pomislio sam, ovo nije život. Niko ne treba da prolazi kroz ovo", kazao je glumac. Dep je ipak odlučio da zaštiti Amber i kaže lekarima kako se sam povredio na "harmonika" vratima.

Međutim, ona je njega optužila za nasilje, tokom razvoda 2016. godine. Tada, pre šest godina, kako piše Dep u prvom obraćanju posle presude, na Instagram profilu, njemu se promenio život. "Moj život, život moje dece, život mojih najbližih, i svih onih koji su me voleli i podržavali. Zauvek se promenio. U jednom treptaju oka."

Dep je počeo da gubi uloge, u britanskoj štampi su ga opisivali kao nasilnika. Sada je ova slika izbrisana, čeka se još samo da li će Vašington Post morati da ukloni tekst Amber Herd kojim je oklevetala Depa. Kako je jedan od komentatora suđenja istakao - pravo na govor ne znači pravo na klevetu.

Atmosferu sa suđenja ubedljivo dočaravaju i slike u galeriji, pogledajte!

Profimedia Glumac oklevetan za porodično nasilje.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna