Nasilje kojem je pribegao Vil Smit na dodeli Oskara zasenilo je sve drugo na ovoj ceremoniji. Taj 27. mart 2022. godine ostaće upamćen po najvećem skandalu u istoriji, jer je slavni glumac ošamario prezentera Krisa Roka zbog šale na račun supruge, Džejde Smit.  Rok je napravio vic o njenoj obrijanoj glavi, u trenutku kad ona sedi kraj muža, potpuno bez kose koju je izgubila zbog alopecije.

Pažljivi posmatrači su zaključili da Smita nije uznemirila toliko sama šala koliko reakcija njegove žene. U prvi mah se Vil nasmejao, makar možda i kiselo, a onda je ugledao kako Džejda prevrće očima. Tada je skočio i krenuo ka bini... ostalo je gledao ceo svet.

SKANDAL NA DODELI OSKARA: Vil Smit zavalio šamarčinu Krisu Roku Kurir televizija

Da li iza ovog postupka leže i sve one traume koje je slavni glumac doživljavao kao dete? Činjenica da nije uspevao da zaštiti svoju majku od oca koji je bio težak nasilnik? O tome je pisao u memoarima objavljenim prošle jeseni. 

Knjiga nosi simboličan naziv "Vil" (igra reči, na engleskom "will" znači volja) a u njoj holivudska zvezda priča o traumama koje je doživeo u detinjstvu. Jedan detalj je ekskluzivno objavio magazin Pipl.

"Imao sam devet godina kad sam gledao oca kako udara majku toliko jako da se srušila. Video sam kako majka pljuje krv. Taj trenutak, u toj spavaćoj sobi, odredio je ono ko sam ja, verovatno više nego bilo koji drugi momenat u mom životu", piše u memoarima.

Vil Smit
Profimedia / Ilustracija iz filma 

Prema svedočenju glumca, ova trauma je uticala na celu njegovu karijeru. Tvrdi da je sve što je uradio, svi njegovi likovi, sav smeh, bio samo suptilni niz izvinjenja majci što tog dana nije uradio ništa.

"Propustio sam da se usprotivim ocu. Izneverio sam majku u tom trenutku. Bio sam kukavica", piše Vil o sebi u doba kad je bio devetogodišnjak. On tvrdi da je sva njegova slava samo "konstrukcija" koju je sam stvorio da bi se sakrio od sveta. "Stvorio sam je kako bih sakrio da sam kukavica", kaže.

Vil Smit
Profimedia 

Roditelji su mu se razveli 2000. godine, a decenijama kasnije je došao u situaciju da brine o bolesnom ocu.

"Jedne noći sam ga vozio u kolicima do kupatila", piše Vil. Otac je bio teško bolestan od karcinoma. "Prolazili smo kraj stepeništa i tad sam se setio kako sam kao dete želeo da ga ubijem. Uvek sam sebi govorio da ću jednog dana osvetiti majku. Sad sam to mogao lako da uradim i da niko ne otkrije. U meni su  u tom trenutku uzavreli sav onaj bol, bes i prezir koje sam osećao decenijama, a onda su odjednom presahnuli. Odmahnuo sam glavom i polako odvezao tatu u toalet."

Ipak, očigledno je sve to ostavilo dubokog traga o njemu. U svom izvinjenju, dan nakon ceremonije Oskara, on je istakao: "Preterao sam i pogrešio. Stidim se, moji postupci ne odaju čoveka kakav bih želeo da budem. Nema mesta za nasilje u svetu ljubavi i dobrote."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna