Kad ugledate Žizel Bundšen, poslednje mesto na kojem je zamišljate je kuhinja, pa ipak se najpoznatija manekenka na svetu baš tu snalazi "kao riba u vodi". Kaže da se bolje oseća u četrdesetim godinama nego kad joj je bilo 22.

Njena karijera je počela na modnoj reviji Aleksandra Mekvina, 1998. godine, a razvijala se kao na filmu. Nema važne piste na kojoj nije prošetala, izlazila je sa Leonardom di Kapriom, na svakom bilbordu je bila njena slika. "Spolja je izgledalo kao da imam sve, a iznutra sam se osećala kao da sam na dnu", priznala je Žizel u razgovoru za Vog. "Dan mi je počinjao uz kafu sa šlagom i tri cigarete. Svake večeri bih popila flašu vina. Možete misliti u šta mi se mozak pretvarao od toga... "

Patila je od strašne anksioznosti. Dobijala jezive napade panike. I posle godinu i po dana, konačno pronašla lekara koji je verovao u prirodna sredstva. "Nazvao me je Adrenalina", šali se sad manekenka. "Odmah mi je prepisao totalni detoks - bez alkohola, cigareta, kofeina, ali i bez šećera, mlečnih proizvoda i žitarica."

Žizel je počela da se hrani samo povrćem i orašastim plodovima, jela je male količine mršavog mesa. Kaže da je reakcija bila vrlo intenzivna. "Mislim da nikad nisam imala teže migrene nego tada", priznaje.

Nije joj bilo lako da se pridržava tog strogog režima, ali alternativa bila još gora. "Sećam se samo da me je doktor pitao - da li hoću da preživim. Bilo je sve toliko prosto."

Posle tri meseca, njeni strašni simptomi su nestali, a ona i dan-danas ustaje u pet ujutru, kao tada, meditira, vežba i izgleda bolje nego ikada. U braku je sa slavnim igračem ragbija Tomom Brejdijem, dvoje dece je rodila kod kuće, upravlja njihovim obrazovanjem, zajedno uzgajaju povrće. "Kad se neko od njih dvoje razboli, spremim im čaj od đumbira sa limunom i mnogo manuka meda. To je najbolje piće," objašnjava.

Za tegobe u PMS, savetuje čaj od lista maline, a njen omiljeni desert su urme. "Pune su gvožđa, jedite ih redovno", poručuje Žizel!

Profimedia Manekenka se bolje oseća u 41. godini nego u cvetu mladosti!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna