Cela Srbija je ponosna na Anu Đurić Konstraktu koja je svojom numerom "In Corpore Sano", ali i ponašanjem i izjavama pred Evroviziju, privukla planetarnu pažnju. Zasad je uspešno izbegla sve "zamke" u raspravama na društvenim mrežama, a na nezgodne komentare uvek imala duhovit i ležeran odgovor.

Tako je, podsetimo, na primedbu Ace Lukasa kako bi možda prošao bolje da je na srpskom takmičenju "Pesma za Evroviziju" prao noge u lavoru, Ana odgovorila: "Možda bi još bolje bilo da sam ja Lukasu prala noge". Konstrakta je kratkim ironičnim komentarima otklonila i reakcije na izgled scenografije u kojoj su korišćeni stolovi u obliku latiničnog slova "Z". Zbog njih je, setimo se, na Tviteru, njena čestitka označena kao "sporan sadržaj". Anin "komentar" je bio u stilu "Zemlja je ravna".

Najnovija izjava kojom je naša predstavnica u Torinu privukla opštu pažnju odnosi se na selo Glibovac gde bi, kako je rekla, volela da se održi sledeća Evrovizija ukoliko ona pobedi.

Meštani ovog sela oduševljeno reaguju na tu ideju. "Čim sam videla Anu na televiziji, primetila sam koliko liči na svog oca, a i na svoju babu Desanku", rekla je Leposava Rakić ekipi RTS koja je posetila Glibovac. "Ona je bila veoma dobra žena", kaže. 

Prema rečima komšije Dragana, Desanka je bila jako zanimljiva osoba i imala je neki dar. "Čudna osoba je bila, vrlo neobična. Imala je dar provodadžisanja - spajala je parove", rekao je za Kurir. I sama Ana je spomenula baba-Desanku u pesmi "Nobl": "Kao i moja baba Desanka, Fej u Parizu slika gradove u izmaglici, Desanka u Glibovcu čita sudbine u džigerici".

Kako su ostali meštani kazali, svesni su da je održavanje velikog muzičkog takmičenja u njihovom selu nemoguća ideja. Ipak, bili su veoma spremni da pokažu gde bi sve u selu mogla da se postavi velika bina, a radovali bi se akciji uređenja koju bi takva manifestacija iziskivala.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna