Pevaču Nikoli Rokviću vera je veoma važna, a u njoj je posebnu snagu pronalazio kada je saznao da mu je otac, Marinko Rokvić, oboleo od neizlečive bolesti. Kako je prošlo četiri meseca od smrti njegovog oca, Nikola je odlučio da u Marinkovom rodnom mestu, Bosanskom Petrovcu, sagradi put do lokalne crkve i vernicima olakša dolazak do svetinje. Kako bi prikupio sredstva, prodaje svoj nalog na Tviteru.

"Prodajem Twitter profil, dao bih novac za izradu puta do crkve i rodnom mestu moga oca Marinka u Bosanskom Petrovcu. Ako ima zainteresovanih javite se! Ne znam ni kolika je realna cena profila, ako ima stručnjaka neka pomognu sa informacijama. Hvala!", napisao je pevač na "Instagramu" a pohvalio se i ponudom.

 “Poslednja ponuda koju sam dobio – 4.000 evra. Idemo dalje! Sportista je u pitanju”, napisao je Nikola.

O tome koliko je Nikoli važna vera govorila je i njegova supruga Bojana Barović.

"Bilo je trenutaka kada je Nikola pomišljao na monaški život, ne u smislu da bi nas ostavio, daleko od toga, već zato što je to njega izuzetno vuklo. I ja to potpuno mogu da razumem. To je bogatstvo koje duša može da oseti samo na takvom mestu. I kad dobijemo tu blagodat, taj blagoslov od molitve ili posta, to je nemerljivo s bilo kakvim ovozemaljskim životom, tako da ja mogu da razumem šta je njega vuklo. On je stvarno u jednom trenutku duboko ušao u veru, okružio se ljudima koji su u tome. Ali kasnije shvatio da je najbolje što čovek može da uradi implementirati taj duhovni život u ovaj koji živimo, uspeo je da nađe neku sredinu da živi zdravim duhovnim životom, a da nije monaški, koji je teško živeti ", opisala je Bojana u emisiji "Dok anđeli spavaju", voditeljke Marine Rajević Savić.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna