Marinko Rokvić preminuo je 6. novembra posle teške borbe s rakom pankreasa, a za njegove najvoljenije - suprugu, sinove i unuke - i dalje je tu. Pevačev mlađi sin Nikola o ocu govori s puno ponosa. Utehu je pronašao u svojoj porodici ali i veri.

"Mnogo puta sam pogledao u nebo, zapravo gledam u nebo svaki dan. Volim da gledam u nebo posebno kada je zvezdano. One mi daju inspiraciju. Moje misli kao i molitva za moju porodicu i za sve ljude da nam dođe neko bolje vreme. Vreme koje je upućeno nebu", rekao je Nikola koji je ponosan na oca, sada još više.

"Jednostavno kada izgubiš nekoga i kada ti on ode onda ti se te neke stvari otvore i shvatiš pravi način. Kakav je pevač bio, kakve je pesme imao i kakav je čovek bio prvenstveno. Tako da smo ponosni na njega što ga imamo, verujem da ovo ovde nije kraj. Verujem u nešto više. Trudim se da budem hrišćanin i zato verujem da smrt nije kraj, već je prelazak u večni život", rekao je za " Kurur" Nikola  i istakao da su njegova i deca njegovog brata dobro podnela dedinu smrt.

"Despot je bio ljut na to što se desilo i govorio je kako će biti naučnik i da će naći lek protiv smrti. Leona je bila tužna, pa sam joj rekao da je deda gore kod Amina. Ona zove Boga Amin, pa je potom ona rekla dobro tata on će da ga čuva i nas će da čuva. Deci može na jedan lep način da se objasni, mislim da od malena ako dođe do tog pitanja odlaska i smrti greška je predstaviti to kao nešto strašno. Treba nekako usaditi da je to jedan prirodan proces i da će doći u jednoj dalekoj budućnosti", rekao je Nikola.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna