Odlazak najvoljenijih težak je, a to se nikada ne preboli. Dani praznika pojačavaju tugu za onima kojih više nema. Nikola Rokvić bez oca je ostao 6. novembra, a iako se radovao Novoj godini i Božiću koje provodi uz svoju porodicu, ne skriva koliko su mu teško pale stvari koje je prvi put radio bez njegove podrške.

"Prvih četrdeset dana nisam pevao, posle toga mi se javila želja da pustim glas. Znam da bi Marinko voleo da mi pevamo, to je i naš posao, ali i zbog emocija koje doživljavamo tokom pevanja, a koje su posebne. Pogotovo pevanje njegovih pesama mi donosi i radost i tugu i neko duhovno ispunjenje. Volim da slušam njegove pesme, ali i da ih pevam. Uz njih mi je nekako bliži", ispričao je Nikola i priznao da mu je Marinko posebno nedostajao na snimanju novogodišnjeg programa.

"U novogodišnjem programu RTS mi je bilo baš teško, prvi put smo Marko i ja pevali, i to pet njegovih pesama. To mi je bilo, uh, grlo mi se steglo. Baš težak osećaj, jer smo svake godine zajedno snimali. Eto, prvi put bez njega, još njegove pesme, taj trenutak mi je bio najteži što se tiče pevanja posle Marinkove smrti", rekao je "Kurir" Nikola, kome je supruga Bojana u svemu najveća podrška, što je dokazala pokazujući razumevanje i onda kada se nosio mišlju da se zamonaši.

"Ja sam čovek koji ima porodicu, ima decu i moja kelija je moja porodica. Tako živim i pokušavam da nađem taj neki uzani put, porodični, a što se tiče monaštva, možda jednog dana kad izvedem decu na pravi put. Moja Bojana je veliki čovek, veliki prijatelj, ona je jako uticala na moj život, naravno, svaka žena utiče na život muškarca, ali ona je nadogradila tu neku empatiju, ljudskost. Tri u jednoj i žena i sestra i drug. To je Marinkova pesma. Ona je videla tu moju želju i ljubav da je rekla: ‘Nikola, ti ako budeš želeo da kreneš tim putem, daću ti blagoslov‘", ispričao je Nikola u emisiji "Dok anđeli spavaju".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna