Marinko Rokvić vodio je računa o svom zdravlju, bio je aktivan i bavio se rekreacijom, a često je na Instagramu objavljivao fotografije sa svojih treninga. Problemi sa zdravljem počeli su 2020. godine kada je prvo preležao koronu, a onda u decembru operisan. Naime, posle rutinske kontrole lekari su ustanovili da pevač mora da ostane u bolnici, nakon čega je podvrgnut operaciji ciste. Pevač je morao da otkaže sve poslovne obaveze, ali se nadao ozdravljenju.

"Ja sam preležao koronu, dobro sam prošao, nisam imao teške simptome. Ko zna kada će ovaj virus proći, to niko ne zna, pa ni ja. Međutim, posle korone mi se pojavila neka bakterija, koja mi je napala organizam. Nikako da prođe, mesecima se borim s njom. Nadam se da sad ide malo nabolje", rekao je za jedan beogradski portal.

"Mnogi su me zvali da idem da nastupam, ali sam morao sve da odbijem zbog zdravstvenih razloga. Supruga je tu uz mene, sinovi takođe. Nisam sad u stanju da pričam, jedva govorim, čujete. Ako možete da me pozovete dok prođe sve ovo, molim vas. Nešto sam stavio u usta i ne mogu dalje da pričam. Zato vas molim da ovaj intervju pomerimo za neko drugo vreme. Moramo sačekati da ovo prođe, pa kada se oporavim", rekao je tada Rokvić.

Porodica Rokvić se oglasila porodica povodom smrti Marinka: 

"S velikom tugom obaveštavamo javnost da je naš voljeni suprug, brat, otac i deda Marinko Rokvić, preminuo jutros nakon teške borbe sa kancerom pankreasa. Porodica u ovom neizmerno teškom trenutku moli da poštujete njenu privatnost. Detalji o datumu održavanja sahrane biće naknadno objavljeni”.

Izvor: Lepa&Srećna