Pevačica Slavica Ćukteraš se dve godine borila s anksioznošću. U to stanje je dospela zbog stresa i nespavanja ,ali nije odmah uspela da ga prepozna. Pre nego što je stigla do neuropsihijatra koji je prepoznao da je reč o anksioznosti, bila je kod kardiologa, nosila holter, sve dok nije došla do lekara koji joj je pomogao da se izbori s problemom.

"Prvi put sam joj rekla da ću da umrem,a ona meni – nećete. Meni je izuzetno loše, ne smem na ulicu. Ona je rekla da je to stanje, da nije bolest, da to ima svaka druga osoba i da neću umreti. Jednom sam je zvala pred nastup u jedan ujutro i rekla: ja ne mogu da izađem na scenu, ako stanem na scenu ja ću umreti. A ona mi je rekla – Slavice nećete umreti. Ali pašću u nesvest. A ona odgovorila – pa ako padneš neko će te dići“, ispričala je u emisiji "Na prvom mestu" jednom prilikom pevačica kojoj sa vremenske distance taj problem izgleda drugačije.

"Sada mi taj problem izgleda nikakav, izuzetno mali, uopšte nije strašan. To je promenjivo stanje, kako je došlo, tako je i otišlo. Zavisi da li će se čovek obratiti pravom doktoru, da li će uzimati terapiju koju mu je doktor prepisao. Jako puno ljudi ima to stanje, koje guše u sebi. Znam osobe koje godinama sede kod kuće bez posla, plaše se trudnoće, svega… To stanje je promenjivo i nema potrebe da vas koči. Rešenje postoji i rešenje je banalno", rekla je Ćukteraš koja je ponosna na sebe što je uspela da pobedi i poručuje da i drugi mogu da slede njen primer.

"Verujte mi da je 60 odsto pitanja koja preskačem vezano za anksioznost. Nekom drugom prilikom ćemo pričati više o tome... Ali, evo, načećemo tu temu. Mislim da sam sve rekla, kako čovek da se izbori sa tim, kome da se obrati… Rekla sam, pobedi se to, ali kada je prvi put, misliš da ćeš da umreš i da je to kraj sveta… Spasa ima!", rekla je za "Kurir" Slavica i nastavila.

"Kad sam ja u ovom poslu izlazila na binu gladna, nisam imala vremena da jedem, pevala sam u ravnim čizmama i farmericama, jer nisam imala kad da se presvučem… Kad sam uspela da pobedim anksioznost, možete i vi", poručila je pevačica iskreno.

Da vam pomogne da prevaziđete napad panike, može da pomogne i limun, tvrdi jedan korisnik društvene mreže Tik Tok.

„Limun je ekstremno kiseo i kada ga zagrizete, taj jak ukus će vam zaustaviti gluposti koje se dešavaju u glavi i naterati vas da se fokusirate na ono što se dešava u ustima. Ova tehnika vam pomaže da pomoću čula zaustavite napad panike, da izađete iz svoje glave i vratite se u svoje telo“, poručuje čovek.

Kako zaustaviti napad panike  Tiktok/@ericbzink

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna