Filip Čukanović je prvi napad panike dobio 2015. godine, kada je prvi put posle turbulentnog perioda u karijeri otišao na godišnji odmor i malo se opustio.

Imao je tek 25 godina, a već je bio doživeo veliki profesionalni transfer, radio na novom mestu dve godine i ostvario veliki uspeh. A onda je, jedne noći, dobio jako lupanje srca, osetio kako mu se usta suše, a obuzeo ga je osećaj da propada. Otišao je pravo kod lekara, počeli su pregledi da bi se ustanovilo da je fizički sa njim sve u redu.

To ga je odvelo kod psihologa, sa kojim je malo-pomalo, uspeo da se privikne na panične napade i da nauči da ih obuzda. "Ovo je problem sa kojim se mnogo ljudi susreće", ispričao je Filip za Hello. "Mnogi ne znaju o čemu je reč i sramota ih je da o tome javno pričaju."

Upravo to je inspirisalo Čukanovića da progovori o važnosti otvorenog razgovora o mentalnom zdravlju. Njegovi panični napadi počinju neočekivano i nenajavljeno, najčešće kad je potpuno opušten. Dok je ranije prekidao, recimo, ručak i odlazio iz restorana ako oseti lupanje srca i taj doživljaj propadanja, sada uspeva da savlada strah i nastavi da radi ono što je radio.

"Nisam uzimao tablete već sam odlučio da se izborim voljom, uz pomoć stručnog lica, i u tome sam uspeo", kaže Filip.

Izvor: Lepa&Srećna