Danica i Lazar Ristovski se razvode, a glumica je na pragu novog životnog puta. Njihov brak je trajao 42 godine, dobili su dvojicu sinova, a oboje su izgradili i uspešne karijere.

Dok je Ristovski odlučio da se penzioniše, Danica je više puta naglašavala da ima nameru da se bavi glumom sve dok je živa, odnosno dok bude pametna i sposobna. "Ne smem da kažem da će to biti dok me bude služio razum jer u tom slučaju razum prvi ode, a mi umetnici i nismo baš pri zdravom razumu jer ne bismo pristajali na sve situacije i toliko ginuli za posao. Mi glumci radimo svoj posao sa mnogo strasti i predajemo se novim izazovima", pričala je Danica.

Žena puna strasti, ona je isticala i da je decenijama osećala strast prema Lazaru kao kad ga je srela na FDU na prvoj godini studija i zaljubila se u njegov šarm i lepotu.

O braku je govorila retko i naglašavala da ne postoji univerzalni recept za očuvanje braka jer su u pitanju ljudi različitih karaktera. "Bitni su poštovanje i ljubav", isticala je Danica. Iz njenih izjava se zaključuje da su porodično živeli u velikoj harmoniji jer su i godišnje odmore planirali zajedno sa sinovima, čak i kad su odrasli.

Danica Ristovski o braku
ATA / Antonio Ahel 

"Dogovaram se sa suprugom, sinovima i snahom o svemu", isticala je Danica, a porodica Ristovski je živela u Zemunu, u vili sa bazenom. Takođe, redovno su odlazili i u Boku Kotorsku, gde su imali slično imanje. "Uvek u dogovoru sa porodicom planiram letovanje u kojem ćemo svi uživati i jedni drugima pružiti radost pre svega", govorila je glumica.

Za sada se o razvodu nije oglasila. U jednom intervjuu, ona je objasnila i da dama nikada ne sme da izgubi dostojanstvo, ali da mora da bude mudra da bi prepoznala kad joj i tišina donosi korist.

"Ako je u pitanju mudrost, žena ponekad treba da zaćuti, ali ne zato što mora. Mislim u pozitivnom smislu, ne samo u negativnom. Nekada treba i prećutati da bi se nešto još bolje rodilo", govorila je Danica.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna