Vest o razvodu Danice i Lazara Ristovskogiznenadila je čitavu javnost budući da je njihov brak trajao punih 42 godine.

Dvoje glumaca se upoznalo još na Akademiji, a u medijima se piše kako su napravili dogovor u vezi sa ljubavnim scenama za koje se zna da su obavezne po samom opisu njihovog posla. Naime, navodno su sklopili sporazum da Lazar može da snima ovakve prizore, a Danica ne. Mada je Lazar potvrdio za Gloriju da razlog njihovog razvoda nisu ni druga žena ni drugi muškarac, mnogima se nameće pitanje da li su partneri ljubomorni zbog seksi scena na filmu, televiziji ili u pozorištu.

Većinu glumaca i glumica ćete čuti kako odgovaraju - to je samo posao, radimo profesionalno. Za razliku od njih, početnici u filmskom poslu doživljavaju ovakva snimanja sa dosta stida i iznenađenja, kao što je, recimo, Milica Pavlović za koju kažu da je "vrištala posle svakog poljupca" sa Milošem Timotijević na snimanju serije "Pevačica". Glumci se, po pravilu, dogovaraju o tome da li će poljubac biti "odglumljen" ili "pravi". Tako je Dragan Bjelogrlić objašnjavao da uvek voli "realnu glumu" pa je sa Lepom Brenom snimio takav poljubac da je pevačici reditelj doviknuo: "Lakše malo", čemu su se svi smejali.

Ipak, kad su u pitanju žestoke scene ispunjene erotikom, mnogi ne mogu da se ne zapitaju - kako se, recimo, supruga oseća kad njen muž strasno ljubi i grli drugu glumicu? I obrnuto?

"Gledao sam svoju ženu mnogo puta na sceni", kaže o ovoj temi američki glumac i reditelj Markus Gedald. "Bilo mi je neobično prvi put, ali kad poljubac gledate na probi po 900. put, on više nema bilo kakvo značenje. Svi u poslu razumeju te stvari, nije to nikakvo iznenađenje. "I skoro nikad to i nije erotično. Mnogo tu ima koreografije. Mora da se zna na koju stranu će da okrenu glave, gde im stoje mikrofoni, inače se može dogoditi da publika ništa ne vidi", objašnjava on.

Ipak, navodni dogovor između Danice i Lazara, očigledno pokazuje da u tome postoji i druga strana. 

"Niko u našem odnosu nije trpeo. Ljudi žive onako kako sami hoće. Mislim da svaki čovek može da menja svoj život i usmeri ga u pravcu kojim želi", rekao je Ristovski jednom prilikom za Gloriju. "To što sam ja glumac i producent, pomalo i pisac, to su sve moje odluke. Ti skriveni spavači čuče u nama, a ko ima hrabrosti da ih probudi ispunjava svoje biće bogatstvom. Oni drugi se zadržavaju na površini i sopstvenog bića i spoznaje sveta."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna