Kelnerica Zoka je jedna od sve zapaženijih junakinja TV serije "Kamiondžije d.o.o", a njenu ulogu je donela Tanja Pjevac, stalna članica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Čari glume je osetila još kao devojčica, kad je zabavljala porodicu imitacijama, a primio ju je na svoju prvu klasu čuveni Mihajlo Miša Janketić. Iza sebe ima brojne pozorišne uloge, a televizijska publika ju je zavolela u serijama "Stižu dolari", "Agencija za SiS", "Vojna Akademija", "Sumnjiva lica", "Neki bolji ljudi" i "Državni posao".

Njen veliki talenat je bio i osnov na kojem je polako razvijana uloga Zoke u "Kamiondžijama."

"Zoka je nikla ni iz čega. Nastajala je u toku samog snimanja, jer u prvoj sezoni scenaristički nije imala ni jednu jedinu reč, pa ni ime. Postojala je samo kao "Bajina kelnerica". Reditelj Filip Čolović je želeo da je stvorimo zajedno, i tako je i bilo, krčili smo joj put", ispričala je Tanja za Novosti. "Zoka je neko ko istinski voli život, voli sve njegove strane, jer ga dobro poznaje, vidi sve i smeje se. Ona je borac. Padne, ustane, obriše prašinu sa sebe i nastavi dalje. Prihvata ljude takve kakvi su. Ima i svoje slabosti, a jedna od njih je Baja."

Tanja kaže kako se ona i Nenad Jezdić, koji glumi Baju Baburića u seriji, izuzetno dugo poznaju. "Kada odnos sa kolegom traje toliko dugo, stvarate bliskost koja je vrlo jaka. Prisustvujete nečijem životu i nemoguće je da ostanete daleko. Radom na "Kamiondžijama" testirali smo tu bliskost i mislim da smo prošli!", ispričala je.

Nije im bilo lako sa žestokim tempom snimanja, raznim izazovima, umorom, vrućinom, muvama, komarcima. "Ali smo se smejali. Posebno kasno u noć, kad teče jedanaesti sat snimanja i svi smo premoreni... On je partner koji vam sve daje i sve zahteva.

Vrlo je uzbudljivo pratiti ga, ne znate tačno kuda će, jer istražuje na licu mesta. Ima sigurnost kojoj se divim, opuštenost u kadru i glumački bezobrazluk, koji mu daje ogromnu slobodu u stvaranju. Gledajući njega, trudim se da učim i da upijem ono što ne znam ili osećam da mi fali", priznala je Tanja.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna