Omiljena jela Biljane Sečivanović su grašak, boranija, spanać, kao i paprika i piletina na mnogo načina. Mada je veliki gurman i obožava srpsku ali i italijansku hranu, ona ipak kuva samo u posebnim prilikama. 

"Najbolje spremam slana jela, iako kuvam samo kada izrazim želju za tim i kada imam za koga! Još od detinjstva najviše volim kuvano povrće. Majka nas je naučila da spremamo francusku musaku, koja se u našem kraju priprema sa pireom, a ne sa seckanim krompirima,“ otkrila je pevačica za "Grand online".

Na njenu sreću, Biljana ne voli kolače! Zato joj i nije tako teško da održava vitku liniju, mada kaže da u poslednje vreme vodi računa o  zdravoj ishrani i kalorijama. Podseća da treba unositi što više povrća i voća, a što manje masti i ugljenih hidrata.

"Lišavam se majoneza, pavlake i uopšte masne hrane, mada mi se dešava i danas da se častim "zabranjenim" jelom. Međutim, zimi smo svi statični, manje se krećemo, pa se i ugojimo! Smatram da godišnja doba utiču na svačiju ishranu", tvrdi ona.

Hranu ne sprema isključivo po receptu, već izbacuje sastojke koji se ukućanima ne dopadaju i dodaje ono što vole. Priznaje da je romantična i da voli da iznenadi svojim umećem, ne samo muškarca, nego i porodicu! Za nju nije bitna količina hrane, već da je spremljena s ljubavlju.

Stranom gostu bi preporučila da ne zaobiđe pite, koje su karakteristične za naše područje, ali i kiseli kupus, jer je to najpoznatiji specijalitet iz njenog rodnog Mrčajevca.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna