Dešava nam se samo ono što možemo da podnesemo! Vera u ovu misao i optimizam nikada nisu napustili Natašu Kovačević, a danas ova hrabra devojka ima razloga da se slatko osmehuje svojoj budućnosti.

 "Uspeli smo, dragi", napisala je lepa košarkašica na svom Instagram nalogu uz fotografiju sa momkom Vukom i sliku vereničkog prstena. U prethodnih desetak godina ona je uspela u toliko stvari da se teško može i poverovati da su moguće. Ne tako davne 2013. godine, tada mlada juniorska reprezentativka Srbije doživela je strašnu saobraćajnu nesreću.

Košarkašice Đera, kluba za koji Nataša tada igrala, putovale su u Šopron na utakmicu, a vozač autobusa je skrenuo s puta kako bi izbegao direktan sudar sa automobilom koji je ušao u suprotnu traku. Pri  prevrtanju, autobusa poginuli su menadžer tima Peter Tapodi i trener Fuzi Akos. Kako je Nataša pričala kasnije, devojke su prosto "izletale" kroz prozore, a ona je doživela strašnu povredu, ostavši bez stopala. Druga srpska košarkašica, Milica Ivanović, lakše je povređena pa je pomogla drugarici da se izvuče iz kanala u kojem su se našle.

Nataša je hitno prebačena helikopterom do bolnice, usledila je operacija. Zbog težine povreda, Nataši je noga morala biti amputirana do kolena. Nije dozvolila da je ovo slomije, ispričao je kasnije njen otac. Oporavljala se neverovatnom brzinom i već dva meseca kasnije dobila protezu.

"Ona je od početka bila jako racionalna, a meni je jako težak trenutak bio kad sam došao u bolnicu i sačekali su me sa vešću da je ona na intezivnoj nezi, da je izašla iz sale i da nisu sigurni da zna da joj je amputirana noga. Ja sam rekao "u redu, to ću joj ja reći". Ušao sam i seo pored nje, krenuo sam da udahnem i da joj saopštim, a ona mi kaže: "E vidi, ne filozofiraj, znam da mi je odsečena noga. Nego kaži ovim doktorima da isključe ove monitore da mi ne pište". Ona mi je tada skinula neviđen teret sa leđa", ispričao je Natašin otac u TV emisiji.

Prema Natašinim rečima, nikad nije doživela tu tačku da se raspadne. "Bilo je teških trenutaka, ali sam uspela da idem dalje. Najteže mi je bilo da prihvatim kuda sada i šta sada. Nisam imala predstavu, jer je izgledalo da mogu da zaboravim na košarku. Posebno sam srećna što imam takvu porodicu da je obrazovanje uvek bilo na prvom mestu i bilo je - može košarka, može sve, ali moraš da završiš fakultet. Upisala sam menadžment u sportu i jako mi je drago što sam kroz obrazovanje dobila ideju šta bih radila dalje," objasnila je Nataša.

U junu 2015. u u Budimpešti je FIBA Evropa u okviru prvenstva Evrope za žene organizovala "Utakmicu legendi" uz učešće najpoznatijih zvezda evropske muške i ženske košarke u čast Natašinog povratka ovom sportu. Ona se 11. novembra te godine vratila takmičenjima u dresu voljenog kluba, Crvene zvezda, čiji je predsednik potom bila 2016. i 2017. godine. Tada je i postala član komisije „Žene i sport“ Olimpijskog komiteta Srbije.

Nataša je potvrdila ono što je odavno ispričala u jednoj televizijskoj emisiji: "Čovek je najizdržljivija životinja i sve što nam se dešava ne bi nam se dešavalo da ne možemo to da podnesemo. Nikada ne treba gubiti optimizam i tu neku veru.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna