Jedan od naših najcenjenijih glumaca Nenad Jezdić ne voli da govori o svojoj porodici koju nikada ne eksponira u javnosti. O njegovom privatnom životu gotovo ništa i da se ne zna, kako zbog toga što retko daje intervjue, tako i zbog činjenice da “ne veruje u sajber svet i da zbog toga nema mreže i profile”. Smatra da je to lažni svet.

Zajedničke fotografije sa suprugom Sarom nikada nisu dospele u javnost, ali se zna da je već 25 godina u srećnom braku. Venčali su se 1996. godine u manastiru „Visoki Dečani“, na Kosovu i Metohiji, u prisustvu članova porodice i prijatelja, među kojima su bile brojne Nenadove kolege. U godinama koje su usledile dobili su četvoro dece: tri ćerke i sina.
“Kada sam rekao “da”, da li u crkvi, pred svedocima, ili u opštini, sećam se svoje prve pomisli:

„Sad daj sve od sebe da ovo tvoje 'da' nikada ne bude ukaljano“ ‒ otkrio je jednom prilikom Nenad Jezdić, koji važi za vernog muža i uzornog porodičnog čoveka.

Svoju misiju je ispunio, a kako je to bilo govorio je svojevremeno za “Blic puls”. 

“Kada smo supruga i ja prvo dete stvarali, kad smo se venčali i počinjali porodični život, mi smo imali jedan tanjir i jednu viljušku. Ona viljušku, a ja tanjir. Ili obrnuto, svejedno. Poenta je da smo verovali u budućnost. Treba verovati. Ljubav ne možeš da osetiš ako ne veruješ. A bitno je da to osetiš, jer sva zadovoljstva dolaze iz ispunjenosti čoveka ljubavlju za svog bližnjeg i iz one ljubavi koju dobija od svog bližnjeg”. 

O deci nikada nije želeo mnogo da govori, ali je rado isticao svoje stavove po pitanju vaspitanja i da li mu je teško da podiže četvoro dece. 

"To ja ne znam da ti kažem. Meni nije. Supružništvo, porodica, to je najuzbudljivije što čovek može da živi danas. Treba hteti, treba smeti. Meni je Bog dao. Jedino što će ovaj narod spasiti i što je iskonski i istinski opstanak ovog naroda, to je rađanje dece, a mi smo se toga odrekli. Mi više ne da ne živimo u saglasju s tim nego smo otišli potpuno u aut. Moja supruga i ja, koliko smo mogli, to je četvoro… nije moglo više. I svaka kuća mora da ima troje dece da bi ostalo ovo što je naša otadžbina. Znaš li šta je žena čoveče? Žene su svet produžile. Žene svet stvaraju. Nema veće radosti za ženu nego materinstvo, to ti tvrdim. I žena mora da rađa," pričao je svojevremeno. 

Nenad je posvećen svom imanju u selu Zabrdica, nadomak Valjeva. Uz porodičnu kuću podigao je i destileriju za preradu rakije. Komšije iz mesta svedočile su novinarima koji su ih obilazili da se često dešava da Nenad provede dan na traktoru, obrađujući zemlju, a zatim hita za Beograd da odigra predstavu.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna