Brakovi javnih ličnosti uvek su pod lupom publike, a posebno je zanimljiva tema kako su se upoznali i zavoleli. Jug Radivojević je "našao" svoju buduću suprugu tražeći Koštanu za pozorišnu predstavu kojom je trebalo da diplomira.

"Tražio sam Koštanu dugo. Težak zadatak. Da ume da peva, igra, glumi... već sam bio u pat-poziciji da je neću naći", ispričao je Jug za Kurir. "Moja sestra mi je javila da je u nekom časopisu videla intervju s nekom mladom glumicom koja bi mi možda bila zanimljiva."

Tako je reditelj otišao u Atelje 212 na predstavu "Džil i Džon" i ugledao - u prvom minutu - Milenu Vasić. "Da zadovoljstvo bude još veće, na sceni se pojavila u crvenom donjem vešu. Ne da sam znao da će biti Koštana nego sam znao i da će mi biti žena", ispričao je on.

Očigledno je ovo poznanstvo bilo sudbinsko, jer je Jug odlagao pripremu diplomske predstave godinama. Naime, on je završio Akademiju dramskih umetnosti u roku, 1995. godine, a zatim čekao pravu priliku za diplomski rad punih pet godina.

"Čuveni profesor dr Vladimir Jevtović, koji je te godine postao upravnik JDP. Predložio mi je da uradimo "Koštanu" Bore Stankovića. Moj san", priča Radivojević. "Mnogi je iz ličnih razloga nisu voleli ni prihvatili, ali meni ostaje zabeleženo da sam diplomirao s desetkom u klasi velikog profesora dr Svetozara Rapajića, a da je čuveni teatrolog i kritičar Muharem Pervić u Politici pisao da nikad nije video bolju "Koštanu", ni predstavu a ni samu Koštanu, koju je čarobno igrala danas moja supruga Milena Vasić", ponosno kaže Jug.

instagram / milenavasicofficial Zgodna glumica danas je supruga reditelja Juga Radivojevića.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna