Bred Pit je jedan od najslavnijih, a po mišljenju mnogih i najzgodnijih glumaca. Manje se, međutim, zna o njegovom humanitarnom radu kojim se bavi već godinama.

On je osnovao i svoju dobrotvornu fondaciju za pomoć u obnovi Nju Orleansa nakon uragana Katrina, a mnoge aktivnosti finansirao je i sa bivšom ženom Anđelinom Džoli. Potreba da se pomaže drugima izgleda da je rezultat kućnog vaspitanja, jer je njegov mlađi brat Dag tome posvetio čitav život.

Naime, i Dag Pit je izuzetno uspešan u svom poslu, samo ga obavlja daleko od Holivuda pa je u svetu manje poznat. Prvo je osnovao kompjutersku, a zatim građevinsku firmu i stekao ogroman imetak. Procenjuje se da je "težak" 240 miliona dolara, svega 60 miliona manje od mnogo slavnijeg brata. 

Dagova neprofitna organizacija je pružila pomoć milionu siromašne dece, a on lično je učestvovao u spustu biciklom niz Kilimandžaro i tako skupio 750.000 dolara za projekat obezbeđivanja čiste vode u Tanzaniji. Svojim velikim iskustvom pomaže i mnogim drugim dobrotvornim organizacijama. Sa suprugom Lizom i troje dece, Dag još uvek živi u svom rodnom gradu Springfildu, u Misuriju.

Dame očarane Bredom Pitom ne propuštaju da  primete kako prodoran pogled blistavih plavih očiju krasi i mlađeg brata...

dag pit i zena lisa
Profimedia 

Dag Pit i žena Lisa na dobrotvornoj gala večeri u Minesoti

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna