Budući da su svi uključeni u velike filmske, a naročito holivudske produkcije pravi profesionalci, prilikom snimanja opasnih scena u kožu zvezda obično uskaču njihovi dubleri. Retko koji glumac želi da rizikuje i svoj život izloži opasnosti. Procenite sami koliko su im njihovi dvojnici dobra zamena.

Dženifer Lopez

Latino pevačica i glumica, osim po svom glasu i stasu, poznata je i kao izuzetno oprezna osoba – osigurala je svoju zadnjicu na milion dolara. Stoga nije ni čudo što koristi dublera u snimanju muzičkih spotova. Takav slučaj bio je i prilikom snimanja videa za hit Follow the leader kada je pevačica unajmila profesionalnu dvojnicu. Ako to do sada niste znali, u spotu Jenny from the block za dublera ima muškarca. Ipak, većina njenih koleginica ostaje pri zahtevu da ih zamenjuju žene, koje imaju najsličniju građu tela, pa čak i crte lica.

Kijanu Rivs

U američkom trileru John Wick Kijanu Rivs igra bivšeg plaćenog ubicu zbog čega je morao da snima mnoge akcione scene. One najzahtevnije uspešno su snimljene uz pomoć kaskadera i glumca Meka Kara, koji neverovatno liči na holivudsku zvezdu. Međutim, za scene gde glavni junak puškom i sačmarom uništava sve pred sobom, glumac se dugo pripremao i izvodi ih sam. Nismo sigurni koliko mu je vremena trebalo da nauči da barata oružjem, ali zaista deluje kao pravi profesionalac.

Danijel Krejg

Mada je u filmu Skyfall koristio dublera za scene borbe, glumac se trudio da tom prilikom uz njega što bolje savlada borilačke veštine. „Za Danijela Krejga sam radio više cirkularnih treninga i fokusirao sam se na zdravu ishranu. Izbacio sam šećer, skrobno povrće i većinu voća. Jeo sam bananu ili dve nakon treninga ili neko bobičasto voće, ali ne svakog dana. Koristio sam čiste proteine i zdrave masti”, otkrio je tajnu svoje dobre forme Krejgov kaskader Bobi Holand Hanton.

Kameron Dijaz

Plavokosa glumica imala je kaskaderku u filmu Knight and day u kom se pojavljuje uz Toma Kruza. Njena dublerka se vozila motorom, bežala od eksplozije i snimala scene pucnjave. Iako njih dve izbliza ne liče preterano, ta razlika se izdaleka ne može uočiti. Inače, glumica je ostala verna obećanju koje je dala sebi u vezi sa snimanjem golišavih scena. Kako je objasnila, jednostavno joj nije prijatno da se šepuri gola i tvrdi da je tu odluku donela radi sebe.

Bred Pit

Slavni holivudski glumac skoro uvek koristi istog dublera, Dejvida Patersona, koji je bio angažovan i za snimanje filma World War Z. Pitov honorar je za ovo ostvarenje iznosio oko 14 miliona dolara, dok je dubler primao sedam dolara na sat, što je malo više od minimalca koji američki poslodavci moraju da isplaćuju. Isti dubler bio je angažovan i u filmu Savetnik. Iako je Paterson znatno mršaviji, njih dvojica i dalje neodoljivo liče.

Izvor: Lepa i srećna